286965665 733163048116775 2924160612639561235 n
Замінити вікна у «Горині» – основна потреба. Адже більшість вимушених переселенців будуть тут зимувати. Війна забрала в них домівки.

8 червня 2022 року до Степаня, а саме у його найзатишніший куточок - Профспілковий санаторій «Горинь», завітала Місія представників американської благодійної організації Corus International (США), яка працює у понад 30 країнах світу.
Представники цієї благодійної організації, у співпраці з профспілками, надаватимуть посильну допомогу вимушеним переселенцям із зони бойових дій, які змушені були покинути свої домівки через війну. Протягом тижня Місія, спільно із представниками Федерації профспілок України, відвідувала різні профспілкові заклади України, у яких мешкають внутрішньо переміщені особи.
До «Горині» делегацію організації, очолювану Тамарою Шукакідзе-Демурія, запросив Микола Шершун, голова Федерації профспілок області.

287063514 733162861450127 6821132761810545907 n
Лариса Шишковська, директор закладу, зустріла гостей, провела екскурсію санаторієм, показала у яких умовах проживають вимушені переселенці. Вона розповіла представникам американської благодійної організації, що у закладі сьогодні мешкають близько 150 чоловік. Більшість із них, це мешканці Луганської, Донецької, та Харьківської областей. Загалом, за ці три місяці війни, у санаторії проживали більше п’ятсот осіб. Більшість з них: це жінки, діти, люди похилого віку.
- Окремі сім’ї з Київщини, Бучі, Бородянки, Горенки, Чернігівщини вже поїхали додому. А усі ці, хто нині тут мешкає, швидше всього залишаться і зимувати. Адже у їх рідних містах і селах зараз тривають запеклі бойові дії. Багато будинків взагалі знищені, решта знаходяться у аварійному стані, - розповідає Лариса Шишковська.
Члени делегації зустрілися та поспілкувалися безпосередньо з мешканцями закладу. Вони розповіли їм про свої найперші потреби із матеріального забезпечення їхнього тимчасового дому – санаторію «Горинь». У ході зустрічі, відбулася тепла, предметна дискусія. Під час якої спільно вирішили: щоб не розпорошувати увагу на різні напрямки допомоги, зупинитися на основних: за підтримки Corus International, замінити вікна у четвертому корпусі, закупити для мешканців необхідну побутову техніку без якої ніяк! Також американці пообіцяли, що субсидують потреби на харчування на найближчі три місяці.
Тамара Демурія, представник міжнародної гуманітарної організації Corus International, запевнила у тому, що не залишить цих людей без уваги, а також розповіла, що для неї ця ситуація війни дуже близька і особливо болюча. Адже вона сама, разом з маленькою донечкою, тікала від війни у її рідній Грузії.
Що ж, будемо сподіватися, що така необхідна допомога від міжнародної гуманітарної організації Corus International надійде. А ця клята війна - завершиться нашою Перемогою, вже найближчим часом.
287163558 733183394781407 4386908340095790963 n
Жанна АРСЕНІЧЕВА,