75a6837c682e2f880c0 170622

 

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 1 мільярда доларів. Він також оголосив про черговий транш гуманітарної допомоги у розмірі 225 мільйонів доларів.

 

«Я повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Сполучені Штати нададуть Україні ще 1 мільярд доларів у вигляді військової допомоги, включаючи додаткове артилерійське озброєння та зброю берегової оборони, а також боєприпаси для артилерії та сучасні ракетні системи, які необхідні українцям для підтримки оборонних операцій на Донбасі», – оголосив Байден в опублікованому Білим домом звіті про його бесіду з Президентом України.

Крім того, США виділять 225 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, яка включатиме постачання питної води, медикаментів, продуктів харчування та житла для нужденних.

Повні деталі пакету ще не оголошені, але він має включати 18 гаубиць M777 (США досі поставили Україні 108 таких установок), а також тисячі боєприпасів, протикорабельні ракети Harpoon та ракети для систем HIMARS, які буде поставлено Україні після завершення навчання українських військових.

Новий транш зброї – дванадцятий, схвалений президентом з моменту російського вторгнення. «Мужність, стійкість та рішучість українського народу продовжують надихати весь світ. І Сполучені Штати, разом із нашими союзниками та партнерами, не здригнуться у боротьбі за свободу українського народу», – підсумував Президент США.

Попередній транш допомоги США Україні схвалили в середині травня, коли Джо Байден підписав відповідний законопроект. Ці кошти призначалися, зокрема, на озброєння. У рамках усіх попередніх пакетів Вашингтон зобов’язався надати обладнання на суму 5,6 мільярдів доларів.

 

Джерело: https://wiadomosci.wp.pl/nowy-pakiet-pomocy-dla-ukrainy-prezydent-biden-oglasza-6780153836960544a

Переклад:

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ