17 2
Таким чином Профспілка Грузії підтримала Україну та позицію Профспілки металургів і гірників України, яка вийшла зі складу «Профцентру «Союзметал» 2 березня 2022 року.
З вторгненням Росії на територію нашої країни МОП «Союзметал», крім Статуту організації, порушило основоположні профспілкові принципи солідарності та єдності і підтримало акт військової агресії Російської Федерації проти України та її народу.
Правління Профспілки працівників металургійної, гірничої та хімічної промисловості Грузії на своєму засіданні 21 травня 2022 р. дало вкрай негативну оцінку «агресивним та жорстоким діям щодо України» з боку Росії.
«Наша профспілка вважає, що незалежність, свобода та мир є цінностями найвищого рангу. І ми вважаємо, що під час подібних подій, галузеві профспілкові організації, а також національні та міжнародні об'єднання та конфедерації, завжди повинні ставати на бік міжнародного права, братерства та солідарності, чого не сталося у випадку із членськими організаціями «Профцентру Союзметал», - йдеться у Постанові засідання Правління Профспілки.
Рішення про вихід грузинської профспілки зі складу міжнародного об’єднання було доведено до очільників МОП «Союзметал».