289334624 2165443253619570 5702190406158034779 n
 
На Рівненській АЕС розроблена та діє система моніторингу за станом здоров’я працівників.
Вона передбачає комплекс профілактичних, лікувальних та реабілітаційних заходів, що здійснюються медичним персоналом медико-санітарної частини міста-супутника, відділу охорони здоров’я та санаторію-профілакторію РАЕС. Останній цьогоріч відзначає 40 років від початку функціонування.
У санаторії-профілакторії РАЕС проходять медичну реабілітацію атомники. Кваліфікований штат лікарів та медсестер реалізовує комплекс лікувальних процедур за індивідуальними програмами для кожного відвідувача. Про здоров’я атомників тут дбають фізіотерапевт, терапевт, акушер-гінеколог. В арсеналі закладу сьогодні понад сто різноманітних фізіотерапевтичних апаратів.
Санаторій-профілакторій електростанції постійно вдосконалюється, поповнюється новим сучасним обладнанням та, відповідно, послугами, створюючи комфортні та якісні умови для оздоровлення своїх гостей. Як зазначає головний лікар закладу, у червні поточного року тут завершено ремонт приміщень відділення водолікування. У планах придбати нову ванну для підводного душу-масажу. Серед нових послуг – пресотерапія та ударно-хвильова терапія.
Щороку послугами санаторію користуються майже 1400 осіб.
З нагоди річниці створення санаторію-профілакторію РАЕС та Дня медичного працівника грамотами електростанції за добросовісне виконання трудових обов’язків, сумлінну багаторічну працю і високий професіоналізм нагороджено сімох працівників закладу. Також трьох працівників відзначено грамотами ППО РАЕС та ще трьох — нагороджено відзнаками Рівненської обласної асоціації сестер медичних і Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОВА.
➡️Вікторія ЛЕОНОВА, керівник прес-центру Рівненської АЕС
?Фото Надії ТИМОФЄЄНКО