pensioner 220622

«Уряд здійснює усіх заходів, щоб забезпечити вчасну й у повному обсязі виплату пенсій, доплат, надбавок і допомог», - зазначив заступник Міністра фінансів Укрїни Роман Єрмоличев.

Так, за даними Мінфіну, для забезпечення соціальних виплат (державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, на дітей з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства, пільг і субсидій, пенсійного забезпечення та інших) за січень ‒ травень 2022 року вже спрямовано 370 млрд грн, із них 137,1 млрд грн ‒ з Державного бюджету.

Зокрема, у травні з Держбюджету спрямовано 22,2 млрд грн на такі виплати:

• соціальні допомоги, компенсації, грошове забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення ‒ 5,1 млрд грн;
  • пільг і житлових субсидій громадянам – 2,9 млрд грн;
  • пенсії ‒ 14,2 млрд гривень.

Також у травні було додатково спрямовано з інших джерел 34,6 млрд грн на виплати пенсій.

«Гарантування належної соціальної підтримки наших громадян є одним із пріоритетів, - зауважує Роман Єрмоличев. Найбільше зусиль, звісно, спрямовано на те, щоб забезпечити виплати людям, які стали заручниками ситуації, спричиненої війною з рф. Для цього Уряд прийняв постанову від 17.05.2022 № 602 і передбачив можливість здійснювати виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де неможливо забезпечити фінансування, через АТ «Ощадбанк», через АТ КБ «ПриватБанк».

На початку червня також профінансовано 5,4 млрд грн для подальшого здійснення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення зазначених соціальних виплат і житлових субсидій. Наразі триває перерахування коштів на банківські рахунки одержувачів або перераховано АТ «Укрпошта» для виплати готівки людям.

Окрім того, зам. мініста додав, що таким особам може бути надано грошові виплати міжнародними організаціями згідно з домовленостями щодо реалізації програм між центральним органом виконавчої влади, уповноваженим на формування та реалізацію державної політики у відповідній сфері, і відповідною міжнародною організацією.

Для отримання цих грошових виплат зазначені особи можуть подати заявку на отримання допомоги шляхом заповнення форми на інформаційній платформі «єДопомога» (https://edopomoga.gov.ua/) та у разі технічної реалізації засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу "Дія".

Джерело: