1618390060 88

 

Офіційне звернення до Міжнародної асоціації соціально-економічних рад (МАЕСРПІ) підписав Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах. Секретар Національної ради, за погодженням з Головою Національної ради, виступила на засіданні Генеральної Асамблеї із цим зверненням.

 

У ньому підкреслюється, що Національна тристороння соціально-економічна рада України висловлює спільну позицію Сторін соціального діалогу в Україні, Уряду, Профспілок і Роботодавців щодо засудження агресії Росії проти України, підтримуючи Президента України і весь народ України.

Після 8 років військової агресії проти України росія розпочала безпрецедентну повномасштабну війну проти нашої країни. 24.02.22 року о 5 годині ранку збройні сили РФ атакували Україну. Це невиправдана атака, яка завдає непотрібних страждань по всій Україні.

За 4 місяці повномасштабного вторгнення  постраждали понад 916 дітей. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 341 дитина загинула та близько 600 поранено.

Москва продовжує блокаду чорноморських портів України, загрожуючи світові глобальною продовольчою кризою. Україна – п'ятий за обсягами експортер пшениці у світі.

Раніше виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Біслі попередив, що через блокування українських портів з голоду можуть померти мільйони людей по всьому світу. Це неприпустимо у 21 столітті.

Національна рада впевнена, що країна-агресор не має жодного морального права бути членом Асоціації, а тим більше головувати в ній у період 2021-2023 років. Країна-агресор, країна-вбивця дітей, жінок, людей похилого віку не може толерувати гуманні та демократичні принципи життя.

«Оскільки членство будується на взаємоповазі до незалежності всіх організацій-членів і має основні принципи - стала демократія, сприяння процвітанню та економічному розвитку - дії росії  не можуть поєднуватися з членством та перебуванням у міжнародній Асоціації економічних та соціальних рад», - підсумовується в зверненні.

Ми, також, дякуємо за підтримку нашим європейським колегам, які розділяють позицію України щодо засудження невиправданої військової агресії росії та за їх звернення до членів МАЕСРПІ про неприпустимість головування рф в МАЕСРПІ через порушення основних принципів, на яких будується діяльність Асоціації.

 

Нагадаємо, Національна тристороння соціально-економічна рада є дійсним членом Міжнародної асоціації соціально-економічних рад  (МАЕСРПІ). Раніше Національна рада звернулася із відповідним закликом до європейських інституцій - членів МАЕСРПІ. Слід відзначити, що останні вже призупинили свою діяльність в Асоціації на період головування рф.

 

Джерело:

http://www.ntser.gov.ua/ntser-profspilku/zayavu-ta-iniciatuvu/1692