IMG 20220706 092922

Внаслідок ракетно-бомбових ударів, які завдають окупанти під час проведення повномасштабної війни проти Українського народу стали непоодинокі випадки смертей державних службовців на робочих місцях при виконанні своїх службових обов’язків.

 

Прикладом є смерть 38 працівників Миколаївської обласної державної адміністрації, 15 з яких були членами Профспілки працівників державних установ України.

Питання більш менш належних компенсацій сім’ям загиблих станом на сьогодні врегульоване лише для військовослужбовців.

В той же час питання таких компенсацій для людей, які виконують функції держави при цьому ризикуючи своїм життям і здоров’ям, залишається відкритим.

Зусиллями Профспілки працівників державних установ України, місцевої влади родинам загиблих були передані певні кошти, разом з тим вони суттєво відрізняються від компенсацій сім’ям військовослужбовців.

Станом на сьогодні у ВРУ зареєстровано законопроект 7353, який має на меті визначити правові та організаційні засади призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю деяких категорій працівників, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час виконання своїх посадових (службових) обов’язків.

У зв’язку з цим звертаємось до народних депутатів, голови ВРУ з проханням якомога швидшого включення в порядок денний і підтримки зазначеного законопроекту.

Закликаємо ВРУ включити до порядку денного розроблений законопроект 7353 «Про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності».

Вважаємо вкрай важливим визначити правові та організаційні засади призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час виконання своїх посадових (службових) обов’язків.

Просимо всіх небайдужих підтримати заклик профспілки та долучитись до процесу вирішення цього питання по суті!

Відеозвернення можна переглянути тут

Профспілка працівників державних установ України