Форум 291333209 1676839049361896 1138960121900022820 n

Війна  з російським агресором набуває, на жаль, затяжного характеру. Ворог зруйнував десятки міст та інших населених пунктів, знищив більше третини інфраструктури України. І вже зараз треба думати, як ми будемо відбудовувати нашу країну після війни.

Саме про це йшла мова на проведеному у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури науково-практичному форумі «Переможемо – Відбудуємо!» за участі представників науки, освіти, промисловості, профспілок, радника губернатора Ігоря Ломако, віце-президента Будівельної палати України Марини Величко та ін. Його учасники обговорили шляхи посилення обороноздатності держави, відновлення зруйнованої інфраструктури та подальшого науково-технічного і економічного розвитку України.

Профспілки на цьому форумі представляла голова Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників будівництва та ПБМ Олена Сова. Вона передала його учасникам привітання від голови ЦК профспілки працівників будівництва та ПБМ Василя Андрєєва. Зараз, за її словами, разом з соціальними партнерами профспілка докладає всіх зусиль, щоб у цих складних умовах зберегти трудові колективи та забезпечити соціальний захист працівників, підтримати галузеві заклади професійно-технічної освіти.

Про важливу роль соціального діалогу говорили на форумі й голова обласної тристоронньої соціально-економічної ради, керівник Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв та голова регіональної організації роботодавців будівельної галузі Віктор Шинкевич. За словами В. Сергєєва, над планами відбудови Федерація  активно співпрацює зараз з Антикризовим штабом Союзу промисловців та підприємців України (його очолює голова УСПП, керівник Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах). Може допомогти  нам й німецький досвід післявоєнної реконструкції країни, який став доступним у рамках українсько-германського проєкту розвитку соціального діалогу у Дніпропетровській області ( в його реалізації беруть активну участь й профспілки Придніпров’я).

За підсумками обговорення учасники форуму підготують конкретні пропозиції Уряду щодо збереження й розвитку будівельної галузі України.

З перших днів війни профспілки області, зазначив у своєму коментарі до цієї події голова Дніпропетровського облпрофобєднання Віталій Дубіль, докладають зусиль аби разом з соціальними партнерами відновити роботу великих промислових підприємств регіону задля забезпечення воєнних потреб, збереження робочих місць і заробітної плати, надходження податків і соціальних виплат. Є розуміння, що без цього нашій країни буде важко вистояти у нинішній складній ситуації.  Працівники усіх галузей економіки самовіддано працюють зараз на Перемогу. Незабаром настане час і будівельників. І до цього треба готуватись.

Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання