292390169 597432548408917 7776986986370739887 n
 
Навичка витримувати високі психологічні навантаження кожен день стає в нагоді головному технічному інспектору праці Донецької облорганізації ПМГУ Дмитру Одоладову. Адже сьогодні, на тлі серйозних змін у власній долі, в роботі йому доводиться брати участь у розслідуваннях смертей і травм, заподіяних членам ПМГУ під час бойових дій. От що він розповідає:
– Війна змінила життя всіх українців, однак різною мірою. Мешканці Донбасу взнали її жахи уповні. Спати, їсти, працювати під звуки вибухів, кожну хвилину думати про те, чи ще живі твої знайомі, сусіди – це не опишеш. Існувати так довгий час неможливо. Тому я вирішив виїжджати з родиною з рідного Бахмуту. Тепер звикаємо до життя переселенців. Воно важке. Обіцяну державою підтримку досі чекаємо. А головне – дуже гнітить відчуття, що в тебе майже немає дому.
Та я чудово розумію, то не найгірший сценарій. Люди, які залишаються на територіях, де йдуть бої, кожну мить під загрозою. А нещасні випадки, що забирають їхні життя, то ніякі не випадки, а наслідки воєнних злочинів. І тим важливіше об’єктивно їх фіксувати та розслідувати.
Не буду перераховувати всі ситуації, їх, на жаль, багато. У квітні через обстріл з важкого озброєння постраждали працівники фенольно-нафталінового виробництва АКХЗ у смт Нью-Йорк (2 смертельних випадки), у травні до жертв призвели обстріли Авдіївки (загинули 4 коксохіміка, 17 поранено), постійно наражаються на небезпеку фахівці філій Компанії «Вода Донбасу», які буквально під вогнем підтримують систему водопостачання в регіоні.
Коли бачиш війну та її наслідки на власні очі, мирне життя здається таким далеким. Однак воно існує, у ньому теж є певні завдання. Про це нагадує аналітична робота: наприклад, підготовка матеріалів щодо охорони праці у воєнний час для Міжнародної організації праці, що ми здійснювали за запитом ФПУ, повсякденна робота Донецької обласної організації ПМГУ з членами Профспілки, які і сьогодні виконують свої професійні обов’язки.
Так хочеться повернутися до мирних справ! Але одним бажанням світ не зміниш. Тож маємо тримати удар, лишатися при тверезому глузді і робити свою справу в тих умовах, які є. Ми на це здатні, адже нас об’єднує основний профспілковий принцип СОЛІДАРНИХ ДІЙ.
Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0wPjLZsHJ7y2uGXe4tooX2cJepFUd4Lb21YcxdV3rPqyWQSQroJEmbvEhFdNuEaKnl&id=101808091304701

 

Профспілка металургів і гірників України