14

 

     Закарпатська область нині стала притулком для десятків тисяч вимушених переселенців, які постраждали від російської агресії проти нашої країни і змушені були виїхати в безпечні місця.

 

     Понад 60 внутрішньо переміщених осіб прийняли в Нижньобистрівській гімназії Горінчівської сільської ради, що у Хустському районі.

     Крім того, у цьому закладі під наглядом вихователів з минулого місяця перебувають 44 дитини соціально незахищених категорій з комунальних закладів Чернігівської області - дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування.

     Саме для цих дітей  сюди було доставлено гуманітарну допомогу від американського благодійного Фонду  Corus International. Її привіз 13 липня голова Закарпатської облпрофради, член Гуманітарного штабу ФПУ Іван Зелінський. Вона включала набори для школярів, набори для малечі, ковдри.

     Іван Зелінський підкреслив, що цю допомогу благодійники із США передали через профспілки України і Закарпаття українським дітям.

     Щирі слова вдячності за отриману допомогу профспілковому лідеру області висловили голова Горінчівської територіальної громади Михайло Калинич, в.о. директора Нижньобистрівської гімназії Горінчівської сільської ради Любов Ковач, вихователь з Чернігівської області Олена Щербакова.

На фото - голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський ( другий праворуч) вручає гуманітарну допомогу із США у Нижньобистрівській гімназії  Горінчівської сільської ради.

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради