photo 2022 07 01 13 07 22

 

З 1 липня 2022 року Державна Служба України з питань праці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло», метою якої є викорінення незадекларованої праці.  Цілком очевидно, що у нинішній ситуації воєнного стану  неналежне оформлення трудових відносин та сплати податків є однією із загроз, які підривають можливості держави забезпечити фінансування захисників України та підтримати громадян, які цього потребують, за рахунок коштів державного бюджету.

Зазначена кампанія проводиться за підтримки проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці», за допомогою якого Держпраці розроблені візуальні матеріали (банери, постери, інфографіки).

Активну участь в її розгортанні бере й Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області. І в цьому знаходить підтримку Обласного об’єднання профспілок, з яким співпрацює в рамках укладеної  між ними угоди. Одним з напрямків є спільна робота з легалізації зайнятості, на чому, зокрема, акцентувалась увага під час нещодавньої наради сторін у Будинку профспілок.

Голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль закликав керівників членських організацій долучитись до інформаційної кампанії «Виходь на світло» на підприємствах, в організаціях і установах з використанням механізмів соціального діалогу.

  

                                                                      Прес-центр Дніпропетровського

                                                                      облпрофоб’єднання