stop 27 07

 

Профспілки просять президента України ветувати антитрудовий закон, - про це з посиланням на Офіційний веб-портал ФПУ на своєму сайті повідомляє журнал "Кадровик".

 

ВР 19 липня 2022 року прийняла Закон  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність" (законопроєкт № 5371), який запроваджує крайні форми лібералізації трудових відносин через значне обмеження трудових прав і гарантій мільйонів працівників.

Беручи до уваги те, що подальша імплементація закону несе реальні загрози дискримінації фундаментального права людини на працю, чим порушується ст. 24 Конституції та, керуючись пунктом 30 ст. 106 Конституції України, 26 липня ц.р. від Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні до президента звернулися Голова СПО, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, голова Федерації профспілок транспортників України Олексій Семерунь, голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Валерій Добровольський, голова Об'єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність» Анатолій Онищук.

Від імені 5 млн членів профспілок вони закликали Президента України Володимира Зеленського як гаранта дотримання Конституції захистити трудові права і гарантії громадян України, скориставшись правом ВЕТО щодо прийнятого Верховною Радою Закону як такого, що не відповідає ст. 24 Конституції та євроінтеграційному курсу нашої держави.

 

Джерело:

 

https://www.kadrovik01.com.ua/news/8204-profsplki-zvernulisya-do-prezidenta-ukrani-z-prohannyam-vetuvati-priynyatiy-verhovnoyu