20220804 110029    

Згідно з Угодою про співпрацю між Запорізькою обласною радою профспілок  та Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області 4 серпня 2022 року  у Запорізькій облпрофраді відбулася чергова робоча зустріч з питань основних змін у законодавстві про працю щодо оптимізації трудових відносин та додержання чинного законодавства в період воєнного стану.

 

У заході взяли участь фахівці Головного управління Держпраці у Запорізькій області та голови обласних, районних  галузевих профспілок,  їх окремих первинних організацій. 

Юлія ТРЕЩУК, начальник відділу організації перевірок Управління з питань праці Запорізької міської ради, та Анастасія ЧЕРНИХ, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Головного управління Держпраці у Запорізькій області, роз’яснили суть змін,  внесених до чинного законодавства про працю та надали практичні рекомендації щодо забезпечення його дотримання з врахуванням внесених змін.

В ході дискусії були обговорені питання:

  • як практично застосовувати останні зміни в законодавстві щоб враховувати інтереси не лише роботодавців, а і працівників;
  • особливості укладання договорів, табелювання праці тих, хто перебуває за кордоном, умови оголошення простою, надання працівникам відпустки без збереження заробітної плати, призупинення дії трудового договору та інші.

Зустріч була змістовною та цікавою. Учасники отримали практичні правові поради, корисні посилання, які допоможуть членам профспілок.

20220804 110011

 

Запорізька обласна рада профспілок