04 11 820x473

 

Правозахисник Павло Лисянський, коментуючи проблему побудови житла для переселенців з Донеччини, відзначив роль профспілок у наданні такого тимчасового притулку вимушеним переселенцям.

За його інформацією, у місцях, куди евакуюють наших співвітчизників з областей, де ведуться бойові дії, "готуються санаторії, з профспілками ведуть розмову. Наприклад, деякі з тимчасово переміщених осіб живуть у профспілкових таборах у Черкасах, - сказав правозахисник.

- Туди приїжджають люди, але покрити всіх добровільно-примусово евакуйованих на сьогодні просто немає змоги. Федерації профспілок України надходить допомога від інших профспілок, вони її витрачають на утримання таборів, санаторіїв, профілакторіїв", - сказав Лиснянський.


На його думку, потрібна державна програма для забезпечення переселенців житлом.

 

 Детальніше:

https://espreso.tv/profspilki-nadayut-mistsya-v-sanatoriyakh-dlya-pereselentsiv-z-donechchini-pravozakhisnik

 

Як ми повідомляли раніше, профспілки України відчинили двері своїх закладів по всій країні, щоб надати людям їжу та дах. https://www.fpsu.org.ua/259-slajder-izbrannykh-novostej/22080-ukrajina-profspilki-nadayut-pritulok-tisyacham-bizhentsiv.html

Також профспілкові активісти з усієї Європи збирають гроші, предмети першої необхідності та здійснюють політичні дії на підтримку біженців і українців, які перебувають в Україні. https://www.fpsu.org.ua/276-cherhovyi-den-heroichnoho-sprotyvu/22646-profspilkova-dopomoga-bizhentsyam-z-ukrajini.html

 

Пресцентр ФПУ