фото Болгарія 1

Оздоровлення дітей працівників галузі є пріоритетним напрямком діяльності Закарпатської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України (голова Володимир Турок). Щороку діти медиків відпочивають у дитячих оздоровчих таборах Закарпаття та на морі.

Цього року питання оздоровлення дітей було особливим, адже батьки багатьох дітей виконують свій обов’язок перед державою,  надаючи медичну допомогу вимушеним переселенцям  в медичних закладах області та військовим і цивільному населенню у зоні бойових дій.

Враховуючи побажання членів профспілки та у зв’язку із введенням воєнного стану на території України, президія облорганізації Профспілки прийняла рішення у 2022 році оздоровити 4 групи по 45 дітей медиків віком від 10 до 15 років на Чорному морі, у Болгарії, в дитячих таборах «Serdika» та «Seadunes», що в  15-30 км від міста Варна.

фото Болгарія 2

У таборах до послуг дітей були 4-6-разове харчування (шведський стіл), сучасні  4-місні номери з душем і кондиціонером, басейни, анімація, тощо.

Діти закарпатських медиків провели літні канікули в компанії не лише українських однолітків, але й знайшли нових друзів з Польщі, Чеської Республіки, Болгарії, з якими спілкувалися англійською мовою.

Наші діти активно займалися фізкультурою і спортом, й зокрема, плаванням, волейболом, баскетболом, футболом, фрізбі, бігали.  А ще дихали  цілющим морським повітрям, щодня плавали у морі та басейні біля корпусу, відвідували цікаві екскурсії, культурні програми, майстер-класи.

фото Болгарія 3

На фото: діти закарпатських медиків під час оздоровлення у Болгарії.

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради