pr23

У місті Ужгороді 23 серпня 2022 року відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора. Вони проходили  на площі Богдана Хмельницького, де знаходиться найбільший стяг нашого краю.

Державний прапор України розміром 3,5 на 7 метрів було встановлено тут у серпні минулого року на 30-метровому флагштоці. В урочистостях з нагоди  відзначення Дня Державного Прапора взяли участь керівники Закарпаття та міста Ужгорода, депутати обласної та міської рад, представники правоохоронних органів, силових структур, громадських організацій, військові, мешканці обласного центру.

    На урочистостях були присутні і представники профспілок, зокрема, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.

 На початку святкування присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих  у жорстокій війні, яку розв’язав російський агресор проти нас. Під виконання Державного гімну України відбулося підняття Державного Прапора.

Перед присутніми з урочистими промовами виступили голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита та голова обласної ради Володимир Чубірко.

На фото:  - голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський (другий ліворуч) під час виконання Державного гімну України;

- на урочистій церемонії підняття Державного Прапора України.

pr25

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради