IMG 20220729 100654

22 серпня ц.р. у Федерації профспілок Рівненської області відбулося чергове засідання Гуманітарного штабу ФПО. Його члени прозвітували про виконану роботу у міжзвітний період.

 

Федерація профспілок області, обласні галузеві профорганізації, первинні профспілкові організації спільно продовжують надавати фінансову допомогу та на потреби ЗСУ, теробороні, допомогу внутрішньопереміщеним особам, сімям , які потрапили у тяжке фінансове становище.

На даний час профспілчанами Рівненщини на ці потреби перераховано значні кошти, а саме: 23 млн.808 тис. грн. збір коштів триває.

Найбільш активно долучилися галузі лісового господарства – 10 млн. 865,2 тис. грн., освіти  і науки – 2 млн.473,4 тис. грн., охорони здоров’я – 4 млн. 355,2 тис. грн., житлово-комунального господарства – 3 млн. 497 тис.грн., культури – 334,62 тис.грн., держустанов – 289 тис.грн., АПК – 333,3 тис.грн, лісових галузей 491,96 тис грн.

Микола Шершун, голова ФПО поінформував учасників засідання про використання коштів фонду з «Солідарності». Зокрема про те, що безпілотник «Shark 01A» для потреб аеророзвідки ГУР і 5-го прикордонного загону, до збору коштів на який долучився гумштаб ФПО, вже закуплений та проходить випробування.

Також він повідомив, що Гуманітарний штаб Федерації профспілок України, розглянувши наше звернення щодо надання фінансової допомоги для покращення умов перебування внутрішньо переміщених осіб у санаторії «Горинь», підтримав його.

Рішенням Штабу ФПУ допомога на підготовку закладу до зимового періоду та харчування для мешканців санаторію – вимушених переселенців надійде найближчим часом.

Володимир Якимчук, голова обласної профспілки працівників лісового господарства, поінформував присутніх, що підприємства лісового господарства спільно з профспілковими комітетами продовжують активно допомагати фронту, територіальній обороні, вимушеним переселенцям та своїм колегам-профспілчанам, жителям інших областей, які страждають від бойових дій.

Так, з початку війни галуззю лісового господарства області надано різного роду допомог на суму 25,4 млн.гри. Перераховано одноденного заробітку- 7,0 млн.гри., кошти витрачені безпосередньо ППО та обласною організацією профспілки – 3,9 млн. грн. Допомога надана у вигляді лісопродукції держліегоепами- 14,5 мли.гри. або 6454 м.куб.

141 працівник галузі лісового господарства області етапом на сьогодні служить в ЗСУ. Кількість одиниць техніки, яка офіційно передана держліегоепами області через військові комісаріати для армії склала вже 86 одиниці, з них 49 - вантажних автомобілів.

Профспілкові комітети ППО також постійно надають гуманітарну допомогу ЗСУ, нашим колегам із інших областей, які потерпіли від військової агресії у вигляді ліків, продуктів харчування, військової амуніції. Таку допомогу надано Чернігівській, Київській, Сумській, Запорізький, Миколаївській, Дніпровський областях. Даний процес триває постійно.

Кошти перераховані обласним комітетом профспілки та ПІІО в фонд «Солідарність» Федерації профспілок області з початку війни склали - 123 тис.гри., для підтримки вимушено переміщених осіб, які проживають в профспілковому санаторії «Горинь» - безпосередньо санаторію перераховано сумарно 67 тис.грн.

За інформацією Юрія Кравця, голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки, освітяни області, крім фінансової допомоги, яку вони надають, починаючи від 24 лютого 2022 року. Активно допомагають вимушеним переселенцям у своїх громадах надаючи одяг, взуття, меблі, овочі і фрукти.

Зокрема, Клеванська територіальна організація профспілки повідомляє, що крім збору коштів для ЗСУ, члени профспілки допомагають організовуючти харчування поранених бійців ЗСУ. Харчоблоки Клеванського ліцею №2та Клеванського ЗДО №1 використовуються для приготування обідів.

Освітяни, керівники, профспілкові комітети навчальних закладів трьох громад Здолбунівської ОТОП в період воєнного стану приймають активну участь в усіх акціях, направлених на допомогу ЗСУ і ВПО: співпрацюють з волонтерами, шиють спецодяг, аптечки, плетуть сітки, готують консерви супів, борщів, овочів,фруктів. Печуть паски, пироги, печиво. З цією метою збирають продукти харчування.

Освітяни Мізоцької ТГ ініціювали проведення масштабного ярмарку, завдяки чому було закуплено авто для потреб воїнів ЗСУ ( членів родини працівників МІзоцької спецшколи) і відправили його на місце бойових дій.

Крім допомоги з боку профспілки, працівники закладів збирають кошти, щоб допомогти родичам наших захисників.

Дубровицька ОТОППО повідомляє, що всього надано допомоги на суму 253тис.грн.

Освітяни дубровиччини активно долучалися до збору  і відправки  гуманітарних вантажів до міст Харкова і Чернігова, організували забезпечення переселенців із маленькими дітьми памперсами, продуктовими наборами, одягом.

Надсилали цільову допомогу педагогам – бійцям ЗСУ – вчителю Сварицевицької школи, директору ДЮСШ, сину вчителів пенсіонерів.

Відділ освіти, культури, туризму, молоді і спорту Дубровицької міської ради провів 24 і 25 квітня благодійний концерт «Незламні» та пасхальний турнір з баскетболу для збору коштів на підтримку ЗСУ. Зібрано 50 тисяч грн.

Звісно, що не лише перелічені окремі обласні галузеві, районні та первинні профорганізації долучаються, у цей тяжкий для держави час, до тилової боротьби та підтримки наших захисників. Усі вносять свій посильний внесок. Адже розуміємо – будь-яка допомога важлива, якщо вона щира. І,… струмочок стане морем, яке змиє ворожу навалу лише нашими спільними зусиллями.

IMG 20220729 100642

Жанна АРСЕНІЧЕВА,

Профінформ ФПО