daba0268b77fa6fe0de3 1170x530 0 0 1 1

2-а автоколона Міжнародної профспілкової мережі солідарності з боротьбою в України відвідала промислове місто Кривий Ріг, що в центральній Україні в 60 км від Дніпра, на запрошення профспілок міста і, зокрема, профспілки гірників.

 

Делегація Мережі, до складу якої увійшли представники CSP Conlutas (Бразилія), IP (Польща), Union syndicale Solidaires (Франція), ADL Cobas (Італія), Cobas (штат Іспанії), Emancipation (Франція) та TUC Liverpool (Англія), надала матеріальну допомогу для захисту від російської агресії та підтримала український народний спротив.

У дискусіях, організованих з робітниками, ми змогли побачити дуже сильну прихильність профспілок до захисту свого населення, зокрема, присутність багатьох профспілкових активістів на фронті, допомогу, яку вони надають солдатам, задіяним у захисті міста.

Вони широко описали все більш гірші умови праці та оплати під час війни, що є її наслідком, а також роботодавців та уряду, який наступає на трудові і соціальні права. Вони підтвердили, що міжнародна профспілкова підтримка є важливою.

Ми знаємо, що ми зробили свій внесок у високо оцінену допомогу, і ми принесли конкретну і пряму міжнародну профспілкову солідарність. Якщо ми відчуваємо, що надали їм необхідну (але ніколи не достатню!) підтримку, ми повернемося на ці зустрічі ще сильнішими, ще рішучішими, щоб продовжити боротьбу профспілкових діячів України і продовжувати залишатися на їхньому боці. Ми обов'язково повернемося... Хотілося, щоб це було, але тільки в мирний час.

 

Джерело: https://laboursolidarity.org/en/n/2353/a-new-trade-union-convoy-to-ukraine