05 10

Про це Лука Вісентіні, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) заявив з трибуни Виконкому Пан’європейської регіональної ради, яке відбулось 26-29 жовтня 2022 року у Брюсселі (Бельгія).

У засіданні ПЄРР  у складі української делегації  взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий.

"Профспілки засновані на солідарності і народ України потребує нашої солідарності більше, ніж будь-коли, - сказав Лука Вісентіні, вітаючи українські та молдовські профспілки з приєднанням до ЄКП. – Ми й надалі закликатиме до припинення війни в Україні та продовження санкцій проти росії та її нечисленних союзників.

Майбутнє України та Молдови в Європейському Союзі, - продовжив він, - і профспілки України та Молдови потребують підтримки та солідарності з боку ЄКП для захисту прав трудящих у ці складні та небезпечні часи, а також для сприяння у забезпеченні представництва інтересів трудящих у процесі вступу до ЄС.

IMG 20221006 143623 02112222

Нещодавні заходи українського Уряду, спрямовані на атаку на колективні переговори та колективні угоди, є неприйнятними і повинні бути скасовані, - переконаний Лука Вісентіні. - Вступ до ЄС означає, що Україна та Молдова не тільки приєднаються до єдиного ринку ЄС, але й будуть змушені імплементувати законодавство ЄС, включаючи соціальні права та права трудящих".

ЄКП підтримали профспілки Україні та Молдові, які надають притулок тисячам переміщених осіб та біженців, а також закликала всі російські війська покинути Україну. ЄКП також виступає за прийняття Грузії до ЄС і сподівається, що грузинська профспілка GTUC стане членом ЄКП у найближчому майбутньому.

Пресцентр ФПУ

за повідомленням: