311972399 629652955621176 5571924707282181737 n
Діяльність первинної організації «Запоріжсталі» з початку війни спрямована на допомогу військовим, соціально-економічний захист металургів, надання їм необхідної консультативної, матеріальної та моральної допомог.

Спеціалісти профкому беруть участь у нарадах Центральної ради ПМГУ та Запорізької обласної організації ПМГУ, де аналізується інформація про роботу підприємств гірничо-металургійного комплексу України, обговорюються законопроєкти, що регулюють трудові відносини та питання оплати праці.
Спільно з адміністрацією комбінату фахівці профкому опрацювали зміни до Колективного договору. Це сприяло збереженню робочих місць та своєчасній виплаті заробітної плати. Профспілковий комітет спільно з відділом оплати праці адаптує зміни в системі оплати праці до умов військового часу.
На підставі звернення голови профспілкової організації Леоніда Анісімова генеральний директор Олександр Мироненко ухвалив рішення щодо забезпечення працівників, мобілізованих у ЗСУ, засобами захисту.
Голови цехових комітетів спільно з волонтерами передали понад 600 бронежилетів та 500 армійських касок працівникам «Запоріжсталі», «ЗЛМЗ» та «МПС», які мобілізовані до лав ЗСУ або перебувають на службі в підрозділах територіальної оборони.
З початку військових дій профспілковий комітет надав матеріальну допомогу понад 1200 працівникам та ветеранам на суму більш 1 мільйона гривень.
На організацію похоронів працівників, загиблих у ході бойових дій, виділено понад 220 тисяч гривень.
Фонд Милосердя та здоров’я надав благодійну допомогу більш ніж 1 тисячі працівників та ветеранів на суму понад 4 мільйони гривень. 50 працівникам та членам їх сімей, які постраждали в ході військових дій, було надано благодійну допомогу на суму 352 тисячі гривень. Чотири родини, які постраждали в ході ракетних ударів по місту, у яких було пошкоджене майно та повністю зруйноване житло отримали більш 25 тисяч гривень.
Діяльність Профспілки металургів та гірників України та первинної організації ПМГУ «Запоріжсталь» в умовах воєнного часу спрямована на збереження виробництва, трудового колективу, вирішення актуальних соціально-економічних проблем членів профспілки та наближення нашої Перемоги.

Інформація з первинної організації ПМГУ ПАТ «Запоріжсталь»: