общее

3 листопада 2022г в приміщенні конференц-залу  Харківського Бюро Подорожей та екскурсій дочірнього підприємства ПРАТ по ТУРИЗМУ ТА ЕКСКУРСІЯХ “ХАРКІВТУРИСТ” відбулось засідання ІІІ-го Пленуму Харківської Обласної організації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, побутового обслуговування населення України під головуванням голови ХООПС Лариси Успенської. У роботі пленуму брав участь Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

 

Складні умови у місті  не завадили  провести Пленум з дотриманням усіх заходів безпеки, Уставу та Регламенту.

У засіданні взяли участь он-лайн 5 членів комітету через створений чат “ІІІ-Пленум ХООПС”, голосування  у якому проходило одночасно з  голосуванням у залі. Згідно порядку денного були обрані робочі комісії та розглянуті питання “Про зміни у складі Комітету ХООПС”, “Про регламент ІІІ- Пленуму ХООПС”.

    У доповіді з основного питання голова Лариса Успенська звернула увагу присутніх на те, що Харківська обласна організація профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН не припиняла  роботу, не зважаючи на обстріли міста та незручності, пов’язані з повним переходом на дистанційну роботу. Не припинялася робота над фільмом до “Дня працівників житлово-комунального господарства, та побутового обслуговування населення”. Частина його була знята під обстрілами на котельних, текст народився у метрополітені де, доводилося ховатися від обстрілів, а звернення було записано у Полтаві, куди були вимушені переїхати члени профспілки. Але все було підготовлено вчасно, цей фільм побачило дуже багато спілчан. І це було сигналом, що профспілка існує та працює.

Х3

Лариса Успенська відзначила, що перша  фінансова допомога була отримана від ЦК профспілки, яка була перерахована до членських організацій.  З’явилась потреба у формуванні списків членів профспілки постраждалих під обстрілами,  в кого зруйновано  цілком житло або його частина, зі статусом переміщених осіб, тих хто виїхав за кордон.

У доповіді була окремо відмічена робота щодо прийому біженців у профспілкових санаторіях, прийом гуманітарної допомоги та її  розподіл до членських організацій.

Працівники галузі не припиняли роботи та героїчно виконували свої обов’язки с перших днів війни. При виконанні  обов’язків   зазнали поранень працівники Харкова та області :

- КП “Харківводоканал” - тракторист  отримав мінно-вибухову травму, два слюсарі-сантехники - осколкові поранення.

- КП Первомайський “Тепломережі” - при влученні снаряду, зазнали поранення  лаборант та  начальник дільниці.

- КП Чугуївський “ Теплових мережі”  - загинули два оператора-жінки.

Частина підприємств була в окупації, частина зруйнована. Ізюм, Куп’янськ, Балаклія, Вовчанськ, Вільча, Старий Салтів та ще багато міст і селищ. І поки ще досі не відомо про долю окремих членів профспілкового активу, - наголосила Успенська.

IMG 6066

Була доведена інформація щодо надання допомоги Гуманітарним штабом ФПУ, а саме: 

- перераховані кошти членам профспілкового активу від Міжнародних та Європейських профспілок тим хто втратив житло.

- отримана фінансова допомога від галузевих профспілок Львова, Одеси, Хмельницького,

 - надана допомога у розселені членів профспілки в Рівному та Полтаві.

- отримана допомога ковдрами, пледами, простирадлами, подушками від фірми Action (Польща) за зверненням ХООПС та за співпрацею з волонтерами Агнешкою Холичек, Томаком Сікора та Юрием Грицан.

- за сприяння голови ОПХО Сергія Тесленка від гуманітарного штабу ФПУ були отримані продуктові набори та теплі речі.

- за сприяння Голови Закарпатської обласної ради профспілок Івана Зелінского були отримані ковдри від гуманітарного штабу ФПУ.

- за сприяння голови Харківського обласного комітету профспілки працівників нафтової та газової промисловості Івана Чепеля, отримані продуктові набори до Великодня.

- харківській волонтер Сергій Садовий організував надання допомоги ветеранам праці не тільки продуктами, а ще ліками від волонтерської організації “Україна Нова”.

IMG 6088

Яскравим прикладом того, що профспілки потрібні саме зараз - є відновлення роботи первинної профспілкової організації Комунального підприємства “Комплекс з вивезення побутових відходів”, голова Людмила Золотько. Зміна керівника - відновила соціальний діалог та подальший розвиток профспілкової організації. Вдячні усім хто старанно виконує  фінансові зобов’язання,  перераховує внески на відродження Палацу Праці та тим хто збирає кошти для ВСУ. Без сумніву, наші солідарні кроки – це  впевнені кроки до Перемоги,

Виступ голови ОПХО Сергія Тесленка викликав жваву зацікавленість, адже всіх турбує відновлення Палацу Праці, подальша робота санаторних закладів області, питання соціального захисту членів профспілки, а також соціального діалогу на територіальному рівні.

Робота за період між Пленумами визнана задовільною, були прийняті необхідні постанови.

Присутні активно взяли участь у фото-відео сесії для польських волонтерів та фірмі Action.

 IMG 6077

                                                               Лариса Успенська