930 
З ініціативи Закарпатської обласної організації профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг (голова Наталія Кузьма) підтримує і надає конкретну допомогу воїнам Збройних Сил України колектив Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування (директор Віктор Кощак).
 
Наприкінці листопада учнями групи продавців першого та другого курсів (майстри виробничого навчання Наталія Кузьма, Ольга Трельо) з участю учнівської профспілки (голова Зінаїда Мусієнко) було започатковано акцію «Допоможи фронту».
Учні самі придбали та зібрали віск, парафін, бляшанки, картон і у вільний від навчання час власноруч стали виготовляти окопні свічки, які неабияк знадобляться нашим військовим , особливо, холодної пори.
Адже, горять і світять ці свічки до 8-12 годин і допоможуть освітити і, навіть, обігріти невеликі приміщення, підсушити одяг, розігріти їжу, розпалити багаття. До того ж, подібна окопна свічка не боїться вологи та поривів вітру, її можна неодноразово гасити та запалювати знову.
Учні-виробники впевнені – виготовлені ними свічки допоможуть нашим захисникам захиститися від темряви, негоди та інших зимових незручностей.
Крім власної продукції, юним ужгородцям хотілося зробити нашим воїнам ще більше різдв'яно-новорічних подарунків. Тож, було закуплено ще чимало теплих речей – комплекти термобілизни, шкарпетки, балаклави і, звичайно ж, солодощі!
903
До всього добра додали і вітального листа воїнам ЗСУ з висловленням глибокої поваги, шани і вдячності за мужню боротьбу, відважний захист Вітчизни, відстоювання інтересів українського народу і всього цивілізованого світу.
Все це було передано у волонтерський центр «Рух підтримки закарпатських воїнів» міста Ужгорода для відправлення на фронт.
На фото : різдв'яно-новорічні подарунки з училища - у волонтерському центрі «Рух підтримки закарпатських воїнів» міста Ужгорода учасники акції "Допоможи фронту" з окопними свічками та іншими подарунками
все це буде відправлено на фронт - Збройним Силам України.
 
901
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради