20230208 110647

32 роки тому, в лютому буремного 1991-го, членські галузеві профорганізації області, відгукуючись на кардинальні зміни в суспільстві, ухвалили декларацію про перехід на нові принципи діяльності та створення міжгалузевої ради профспілок. І подальші події підтвердили правильність цього кроку.

Профспілки Дніпропетровщини, зберігаючи свої більш ніж вікові традиції, вистояли в найважчі роки, зберегли в цілому свої організаційні структури, єдність та згуртованість у боротьбі за права та інтереси трудящих.

І в нинішні складні воєнні часи вони залишаються поряд з людьми, дбаючи про стабільність в трудових колективах і надаючи значну допомогу нашій армії, сім’ям воїнів та вимушено переміщеним особам.

Про все це говорив на черговому засіданні Президії облпрофцентру, яке відбулося 8 лютого, якраз в День створення облпрофоб’єднання, його голова – Віталій Дубіль. Привітавши учасників заходу з черговою річницею, він окреслив головні орієнтири діяльності профспілок області цього року. Продовжуємо підтримку наших воїнів, спільно працюємо на Перемогу. Відбиваємо атаки на трудові та соціальні права членів профспілок, майно профорганізацій.

Згадав В. Дубіль й про те, що на адресу облпрофцентру надійшли численні вітання від колег, соціальних партнерів та наших Збройних Сил. Зокрема, керівництво військ оперативного командування «Схід» надіслало Подяку, в якій висловлюється вдячність профспілкам за велику допомогу, яка надається з початку військової агресії 2014 року і в нинішній період.

20230208 104904

«Дякуємо Вам, - йдеться у цьому листі, - за небайдуже ставлення та повагу до Збройних Сил України, за самовіддану працю на благо процвітання нашої незалежної держави, за щиру допомогу в забезпеченні бойових підрозділів оперативного командування «Схід». Розуміння Вами, представниками найманих працівників, багато з яких зараз знаходяться на лінії фронту, проблем і потреб армії, суттєво допомагає у боротьбі з ворогом та рятує життя захисників нашої рідної України».

На засіданні президії обговорювались й інші питання. Зокрема, було ухвалено Звернення Президії до керівництва держави з нагоди Всесвітнього Дня соціальної справедливості 20 лютого.

Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання