зображення viber 2023 02 18 13 05 21 6812

Чернігів та область є одними із найбільш постраждалих регіонів України від російської агресії. Понад 150 тисяч людей залишили Чернігівщину на початку війни у пошуках безпеки. З початку повномасштабної війни у Чернігівській області було зруйновано понад 9 тисяч будинків та об'єктів цивільної інфраструктури, зруйновано 27 мостів та шляхопроводів.

 

Перебуваючи поруч із російським кордоном місто та область постійно зазнають обстрілів з боку російських військових. На жаль, більшість цих обстрілів здійснюються по цивільній інфраструктурі, насамперед, енергетичній. У зв'язку з цим у регіоні спостерігаються постійні відключення електрики, перебої з подачею опалення в житлові будинки, на підприємства та в організації міста та області.
Саме тому Андре було прийнято рішення допомогти мешканцям міста та області генераторами, зарядними станціями, лампами та теплими спальними мішками.
На відміну від останньої гуманітарної місії до Харківської області, де генератори були поширені серед центрів для біженців, у Чернігові генератори були доставлені на діючі підприємства та в організації агропромислового комплексу, а також до одного навчального закладу галузі. Метою місії було підтримати працівників цих підприємств, які в умовах війни продовжують працювати, відновлюють зруйновану інфраструктуру області, забезпечують безпеку харчування та питної води, життя, здоров'я людей та тварин.
Передані генератори допоможуть залишатися зі світлом, теплом та гарячою їжею 738 працівникам області. На двох підприємствах буде створено пункти обігріву в зимовий період. Також завдяки цим генераторам буде можливість продовжувати навчання студентів Остерського коледжу, продовжувати лікувати та оперувати тварин, у тому числі безпритульних, у ветеринарних клініках міста та області, зберігати плазму та кров тварин, підтримувати в робочому стані установки для збереження унікального насіннєвого та земельного фонду країни, ремонтувати зруйновані дороги у раніше окупованих селах області.
Символічно, що один із генераторів було передано працівникам служби безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, які координують швейцарський гуманітарний проект (за підтримки посольства Швейцарії в Україні), на молочних господарствах у Чернігівській області. Метою гуманітарного проекту є покращення доступу населення України до якісних та безпечних молочних продуктів через забезпечення належної гігієни виробництва та зберігання молока, а також здоров'я тварин.

 

Профспілка працівників агропромислового комплексу України