P1200383

В місті Ужгороді відбулося засідання Закарпатської обласної Ради профспілок. Про зміни у складі Ради, постійних комісій та Президії проінформувала голова Мандатної комісії Діана Гондорчин.

З інформацією «Про роботу Президії у 2022 році та пріоритетні напрями діяльності профспілкових організацій усіх рівнів щодо зміцнення потенціалу і посилення їх ролі в умовах воєнного стану» виступив голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.

Ведучи мову про соціальний діалог, він наголосив, що облпрофрадою укладені на новий термін Угоди про співпрацю з відділенням Національної служби посередництва і примирення у Закарпатській області, обласним центром зайнятості, Департаментом соціального захисту населення, Головним управлінням Пенсійного фонду у Закарпатській області, Ужгородською міською радою, Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України. Продовжують діяти Угоди з управлінням Держпраці у Закарпатській області, обласною організацією «Союз-Чорнобиль-Україна», Меморандум з обласною державною адміністрацією.

P1200359

Голова Мукачівської міської організації профспілки працівників освіти і науки Христина Михайлова поділилася досвідом роботи профспілки  в умовах воєнного стану. Голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок та голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич у своїх виступах зупинилися на проблемах галузей, наголошували на поглибленій співпраці з територіальними громадами, обласною військовою адміністрацією.

Зі Звітом про виконання бюджету облпрофради за минулий рік та проєктом бюджету на 2023 рік виступила Богдана Данканич – голова постійної комісії з питань фінансово-бюджетної роботи облпрофради.

З обговорених питань прийнято відповідні постанови.

P1200364

Відбулася також зустріч  фахівців Головного управління Пенсійного фонду у Закарпатській області ­ Вікторії Поляковської – начальниці управління пенсійного забезпечення, надання страхових послуг, житлових субсидій та пільг і Богдана Савицького – начальника відділу перевірки правильності розрахунку розміру страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності з членами обласної Ради профспілок. Було надано відповіді на питання, які хвилюють профспілкових працівників і активістів.

На закінчення зібрання неодноразовий лауреат міжнародних фестивалів і конкурсів профспілковий Зразковий дитячий ансамбль танцю «Веселка» (художній керівник - Заслужений працівник культури України Людмила Петрецька)  показав український народний танець «Гопак», викликавши бурхливі оплески присутніх.

P1200372

На фото: - члени обласної Ради;

- інформує голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський;

- робоча президія зібрання;

- на запитання відповідають фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області;

- виступає профспілковий Зразковий дитячий ансамбль танцю «Веселка».

P1200394

Сергій Баранчиков,