Броди 2

Первинна профспілкова студентська організація Бродівського педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича, яку очолює молодий викладач математики Роман Олегович Савчин, нараховує понад 600 студентів-спілчан.

 

Цьогоріч педколедж відзначає 20-річчя присвоєння йому імені великого земляка – письменника, священика, громадського діяча, засновника осередку національного відродження «Руська трійця», українського альманаху «Русалка Дністрова» – Маркіяна Шашкевича.

Заступником голови профкому, котрий покликаний забезпечити стабільність і креативність організації, традиційно обирають студента-активіста в громадській роботі. Такий тандем забезпечує і мудрість, і молодечу заповзятість організації, кількість і якість цікавих заходів педагогічного закладу.

Добрі справи, каже Роман Олегович, передала нещодавно випускниця-заступник профлідера Галина Ключник, яка працювала на громадську організацію з третього курсу, новообраній студентці - другокурсниці Юлії Смик.

Броди

Головне своє завдання, акцентує Роман Савчин, студентська первинка вбачає в тому, щоб 4 роки навчання і студентського життя майбутніх вчителів були максимально насичені потрібними для їх успішної праці конкурсами, культурологічними заходами, спортом. Словом, добрими справами, усім тим, що додає людині знань і душевної гармонії. Популярними в коледжі є конкурси до Шевченківських днів – читання віршів, виконання пісень, знімають відео, предметні конкурси. Переможців преміює дирекція і профспілка. Вийшли й на територіальний конкурс «Золоте перо». Кращих із кращих нагороджує студентська профспілка та Бродівська міська рада.

За участі й клопотання студентського і викладацького профкомів добилися цьогоріч очного навчання – обладнали сховище з аудиторіями. Тепер спільно з адміністрацією намагаються налагодити в закладі роботу харчоблоку. Адже, коли працюють десятки гуртків, майстер-класів, волонтерські центри, які очолюють викладачі й масово залучені студенти, в стінах коледжу кипить життя ще довго після лекцій та практичних програмних занять.

До Великодня профком, студрада та старостат коледжу організовують різні заходи – створюють студентську фотозону, проводять і навчають студентів знімати кліпи. Один з таких – «Наша історія війни». До нього збирають факти про випускників, які загинули на фронті, для встановлення меморіальної дошки, упорядковують меморіальний сквер Небесної сотні. Двічі на місяць демонструються документальні фільми патріотичної тематики.

У театрі коледжу, який досить відомий в територіальній громаді, зустрічаються на самодіяльній сцені, отримуючи своєрідні майстер-класи з драматичного мистецтва і викладачі, і їх вихованці.

Організація опікується студентами-сиротами, студентами, які прийшли вчитися зі східних областей України. Нещодавно, за зверненням групи студентів, студпрофком виділив кошти на операцію однокурсниці, підсобляє матеріально всім тим, хто опинився в біді. Це теж належно поціноване молодими людьми. Тож, як тільки ступають на поріг навчального закладу, пишуть заяву на вступ до студентської профспілки.

Броди 3

Студентська профспілкова організація також фінансує виїзди команд на спортивні турніри з футболу та волейболу.

У тяжкі часи легше переживати і долати труднощі разом, завершує розповідь про громадську організацію студентський профлідер Роман Савчин.

Роман зустрічається зі своїми спілчанами на гуртках і лекціях, щодня – в громадській роботі. Це допомагає жити і працювати у ці складні часи війни.

О. Подолян, м. Броди