СОКОЛЮК

Директор КНП «Яремчанська центральна міська лікарня» Олександр Соколюк у 2015 році як лікар-травматолог був мобілізований до ЗСУ, рік відслужив у 93 бригаді, яка тоді тримала оборону біля Донецького летовища. Коли 24 лютого 2022 року росія розв’язала проти України повномасштабну війну, з березня 2022-го вступив до лав Збройних сил України і став командиром евакуаційної групи 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Капітан з позивним «Сокіл». В минулому році нагороджений орденом Богдана Хмельницького.

А нещодавно Олександр Соколюк отримав медаль «За заслуги перед Прикарпаттям». Вручив її військовому медику у місті Часів Яр (околиці Бахмута) волонтер, депутат обласної ради Сергій Волошин, який разом з волонтерами «Борщику дорянського» привіз на передову для військового лікаря з Яремчі ще одного відремонтованого «залізного бійця», коптер МАВІК-3 із приладом нічного бачення. Волонтери також передали військовим медикам у Бахмуті ліки із-за кордону від очільника німецької благодійної організації «Мережа Майдан» Норберта Кале та Петера Сіфена, а також від французьких дітей.

Олександр Соколюк від бійців 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» передає також подяку працівникам ОКЛ: «Сьогодні 28.03.23 року. 93 бригада продовжує тримати оборону на Бахмутському напрямку. Йдуть важкі запеклі бої. Так, в цей весняний день, в 1 батальйон 93 ОМБр колектив обласної клінічної лікарні Івано-Франківської обл. передав нам для боротьби з окупантом ще одного бойового побратима – це безпілотний апарат МАВІК 3. Щиро вдячний всім колегам з ОКЛ».

 

Рада профспілок Івано-Франківської області