20900Серед традиційних свят в українській культурі є свято Великодня. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом весни й пов'язують його з Воскресінням Христовим, яке розкриває радість перемоги Божого Сина над смертю й вічним забуттям. У Воскресінні християни вбачають підтвердження життя після смерті, що і є основним змістом святкування.
 
Українці ретельно готуються до цього дня. Великодень нині символізує загальне відродження й оновлення.
З нагоди свята, зусиллями працівників апарату комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на чолі з Тетяною Повханич та за узгодженням із представниками 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади було зібрано 50 Великодніх пакунків для наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання за межами області, а також набори для тих, хто проходить лікування в м. Ужгород. Звісно, не обійшлося у пакунках і без найважливішої обрядової страви українців – паски. Про це повідомила пресслужба обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
20901Відтак, 12 квітня, в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України в м. Ужгород, відбулося молитовне освячення понад сотні пасок для відправки українським воїнам-захисникам славної 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади Закарпаття Збройних Сил України.
Чин освячення пасок очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатської єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, президент Карпатського університету імені Августина Волошина у співслужінні ієрея Іллі Канакіна, референта єпархіального управління, в. о. ректора Ужгородської української богословської академії, військового капелана.
20902Після завершення чину освячення пасок до присутніх з архієрейським словом звернувся Преосвященніший владика Віктор Бедь, який подякував представникам профспілкової організації освітян краю за вияв високої духовності, чуйності, людяності, патріотизму та ініціативи щодо організації відправлення на фронт для українських воїнів-захисників освячених пасок. Він наголосив на святості та безсмертності прижиттєвого подвигу українського воїнства у російсько-українській війні 2014 – 2023 років.
Від Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки участь у чині освячення пасок для українського воїнства взяли: голова облорганізації профспілки Тетяна Повханич, спеціалісти Наталія Кробинець, Федір Смірнов та Юрій Повханич.
20904Згодом, частина подарункових наборів із сухофруктами, шоколадом, кавою, чаєм, енергетичними батончиками та зворушливими дитячими малюнками були відправлені нашим воїнам, а інша частина передалась військовослужбовцям одного з підрозділів 128-ої бригади в м. Ужгород.
 
Разом – до Перемоги! Слава ЗСУ! Слава Україні!
 
На фото: Закарпатська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки - воїнам 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
2090320916
20909Пресцентр Закарпатської облпрофради