товтин фото 2

Відбулося засідання Президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури, на якому розглянуто питання про роботу та подальші дії обласної профорганізації щодо вирішення статутних завдань в умовах війни.

Голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин наголосила, що важливим для галузі є недавнє укладення Угоди між Департаментом культури Закарпатської обласної державної адміністрації і обласною профспілковою організацією працівників культури на 2023-2025 роки. ЇЇ було підписано на розширеному засіданні колегії Департаменту культури ОДА, в якому взяли участь керівники обласних комунальних закладів культури.

В числі пріоритетних завдань профорганізацій галузі в період війни - захист і збереження існуючих прав та соціально-економічних інтересів працюючих, надання всебічної допомоги, в тому числі матеріальної, членам профспілки, постраждалим внаслідок війни, допомога Збройним Силам України, тощо.

З цією метою районним, первинним профспілковим організаціям галузі рекомендовано активізувати соціальний діалог з роботодавцями щодо недопущення порушень чинного законодавства в питаннях оплати праці, зміни істотних умов праці, збереження первинних профспілкових організацій, укладення та перегляду угод і колективних договорів, й інше.

Розглянуто також питання про проведення звітів і виборів у профспілкових організаціях підприємств і організацій галузей культури в 2023-2024 роках.

Як зазначалося, на виконання Постанови Президії ЦК Профспілки працівників культури України від 22 березня 2023 року та у зв'язку із закінченням терміну повноважень виборних органів усіх рівнів, керуючись статтями 26,27,28 Статуту Профспілки у 2023-2024 роках будуть проведені звіти і вибори у такі строки: у первинних профспілкових організаціях (травень 2023 року - травень 2024 року), у районних профспілкових організаціях (березень - травень 2024 року), XXIV-у звітно - виборну конференцію Закарпатської обласної профспілкової організації - у червні 2024 року.

Після обговорення питань порядку денного було прийнято відповідні постанови Президії.

На засіданні Президії також розглянуто й інші питання діяльності профспілки: проведення семінару - навчання профспілкового активу, випуску методичних матеріалів, можливостей оздоровлення дітей в літній період та інші.

Підсумки Президії підбила голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин.

товтин фото 1

На фото: веде засідання Президіі голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин

учасники засідання

Сергій Баранчиков,