медики

Волонтерський штаб Івано-Франківського національного медичного університету завершив мега-збір «Підстав плече», протягом якого планувалося зібрати 500 тисяч гривень для купівлі евакуаційного автомобіля студенту ІФНМУ Святославові Кулявому та дронів для 10 окремої гірсько-штурмової бригади і 77 окремого батальйону 102 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

 

Менш ніж за два тижні було зібрано 598 700 грн. 300 тисяч гривень з цієї суми спрямували на купівлю і доставку автомобіля з Великої Британії, його ремонт, комплектацію штурмового наплічника медичної допомоги Animus-Adapt, купівлю 10 турнікетних джгутів SICH, інструментів, камер нічного бачення на авто, засоби особистої гігієни, продукти швидкого приготування, питну воду.

Ще 23 тисячі гивень волонтери передали на ремонт ще одного автомобіля в бригаді Святослава Кулявого. На 200 тисяч гривень було придбано два безпілотні комплекси DJI Mavic 3. Ще 98 700 грн передали для покупки медичного автомобіля Renault волонтеркам Діані Колдій і Віталіні Ямборак.

За словами голови студентського парламенту Михайла Луканюка, загалом на купівлю, ремонт і передачу автомобіля пішов місяць. Його передано студенту, який разом зі своїм підрозділом зараз виконує бойові завдання в Запорізькій області.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2874