IMG 0134

Значна частина території України густо «засіяна» зараз безліччю вибухонебезпечних предметів, які залишають після себе рашистські окупанти. Особливу небезпеку становлять навмисно встановлені ними мінно-вибухові пристрої, призначені для враження нашого мирного населення. Такі пристрої можна знайти на територіях, що були окуповані чи обстрілювались ворогом, або знаходяться в зоні бойових дій.

Для ознайомлення з правилами поведінки щодо уникнення ризиків при виявленні небезпечних предметів, на прохання обласного профоб’єднання, спеціалісти Міжнародної гуманітарної благодійної організації з розмінування The HALO Trust, філія якої знаходиться в м. Дніпро, 11 липня п.р. провели тренінг для представників членських організацій на тему: «Ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами».

Спеціалісти The HALO Trust Володимир Сацик та Олена Безрук з використанням фото та відео матеріалів розповіли профспілковим працівникам:

- як виглядають різні види вибухонебезпечних предметів, що застосовувались на території України;

- яким є алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних чи підозрілих предметів;

- як виглядають офіційні та неофіційні попереджувальні знаки та маркування небезпечних територій;

- які ознаки потенційно небезпечних (забруднених) територій;

- як діяти, якщо побачили офіційні чи неофіційні попереджувальні знаки або опинились на потенційно небезпечній (забрудненій) території.

Навчання проводилося безкоштовно і виявилося надзвичайно цікавим та корисним.

Керівник групи Володимир Сацик пропонує всім зацікавленим підприємствам, установам чи організаціям громадян долучитися до такого навчання, яке, безперечно, поповнить знання в цій військовій галузі і допоможе зберегти здоров’я та життя.

Детельніше: http://www.doop.dp.ua/news/939-navchenij-znachit-poperedzhenij

IMG 0133