медики

Медики Івано-Франківщини взяли участь у III благодійному аукціоні на підтримку Збройних Сил України, ініційованому головою обласної держадміністрації – начальницею обласної військової адміністрації Світланою Онищук. Захід проходив у Галичі.

 

За підсумками благодійних торгів було зібрано 2 мільйони гривень для комплектування новоствореного піхотного батальйону.

«Приємно, що ми мали нагоду долучитися до допомоги прикарпатським захисникам. Продовжуємо працювати та використовувати кожну можливість для допомоги ЗСУ!», – написав у соцмережах в. о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак.

Лоти на аукціон надали митці, доброчинці, представники духовенства. Серед них, приміром, фляга полеглого українського військового, Героя України Дмитра Коцюбайла на позивний Да Вінчі, уродженця колишнього Галицького району. За 40 тис. грн. її придбав приватний підприємець з Богородчан і під час аукціону передав бабусі Да Вінчі, яка була присутня на заході.

Найдорожчим лотом стала картина, яку надав на аукціон Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Додамо, що на перших двох благодійних аукціонах в Івано-Франківську зібрали 7 млн. грн. Гроші від першого заходу витратили на потреби 102 окремої бригади: придбали шини, прально-банні комплекси, відремонтували важку техніку. Кошти з другого аукціону спрямували на різні прикарпатські підрозділи, купували тактичні речі, квадрокоптери.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області