воїни 1

 

Духовий оркестр 50 полку Національної Гвардії України зіграв для поранених військовослужбовців, які лікуються в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. А дещо раніше виступали у військовому шпиталі в Коломиї. Акцент на патріотичних піснях.

 

За словами керівника оркестру, військового диригента, майора Арсена Галюка, проводять такі акції, щоб підтримати поранених бійців, підняти настрій, подякувати за героїзм та боротьбу.

Це четвертий захід в обласній клінічній лікарні в межах мистецького проєкту з реабілітації поранених військовослужбовців. У серпні харківський поет Іван Санін читав для бійців патріотичну поезію. Згодом виступив струнний ансамбль «Quattro Corde» та відбувся майстер-клас зі стрільби з лука.

воїни

Як повідомила Леся Григорчук, проєкт започаткований у ОКЛ для того, щоб підтримати емоційний стан пацієнтів, щоб вони не думали про свої травми. Терапія мистецтвом допомагає пацієнтам перевести увагу, повернути їх до життя.

І такі заходи відбуватимуться щотижня. В межах проєкту в обласній клінічній лікарні виступить хор «Воскресіння» та відбудеться зустріч з акторами Івано-Франківського муздрамтеатру Олексієм Лейбюком та Олексієм Гнатковським.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області

http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2914