IMG 5377 

Завершується 2023 рік...

Рік, у якому триває війна, лунають повітряні тривоги, летять ракети і шахеди. Рік боротьби, надії, витримки, невеликих перемог і очікування...

Цей рік дав нам можливість зробити багато гарних і корисних справ, ми підтримували наших мужніх воїнів, тримали надійно тил. Працівники соціальної сфери сумлінно і  відповідально виконували свої професійні обов'язки, а також активно і постійно волонтерили.

Нам є за що подякувати 2023 року, нам є про що посумувати і є про кого згадати, посміхнутися, згадуючи  приємні події. Лише одне і саме головне бажання всіх українців не виконав цей рік, що минає. Але ми віримо і сподіваємось на втілення цієї спільної мрії... Переможний мир у нашій демократичній і незалежній Україні!

Як минув цей рік для обласної профспілки? Дуже швидко. Чому? Напевно тому, що як і для більшості українців 2023 рік ми провели активно, енергійно і  працьовито.

Крім основної профспілкової роботи, і повірте її не так і мало (постійні звіти, опрацювання нових законопроєктів та нормативно-правових актів, співпраця з органами влади, роботодавцями, громадськими організаціями та іншими установами і закладами з різних вагомих завдань, звернення колективів із проблемних питань та допомога у їх вирішенні, особисті звернення членів профспілки, консультації та розʼяснення щодо окремих проблем та ще багато іншої роботи), ми продовжували волонтерити і допомагати військовослужбовцям Збройних Сил України.

Разом із міжнародними партнерами, благодійними фондами допомогли інтернатним закладам Черкащини спеціальними засобами реабілітації і догляду за лежачими підопічними, предметами побуту, засобами гігієни, тощо. І ця благодійна допомога надавалася неодноразово, представники інтернатних установ отримували різні корисні речі для мешканців закладів та для персоналу з метою покращення і полегшення їх діяльності.

У грудні місяці ми провели профспілковий місячник милосердя для військових Збройних Сил України. Спілчани відправили на передову три великих автомобіля з теплими речами, ковдрами, матрасами, подушками, захисним одягом (кікімори, кавери), продуктами харчування, окопними свічками, медикаментами, шкарпетками, шапками, тощо. Також була зібрана стара техніка для виготовлення дронів. До акції долучилися не лише представники установ та закладів соціальної сфери,а й Черкаський обласний центр соціальних служб, навчальні заклади, соціальні партнери, небайдужі громадяни.

Продовжив свою активну діяльність і наш волонтерський загін “Соціальні берегині”. Завзятим трудівницям соціальної сфери за 18 місяців вдалося виготовити 187 захисних костюмів (кікімор), 490 каверів, 237 подушок, 16 ковриків для сидіння, 21 сітку на військову техніку. За цей час була надана допомога понад 50 бригадам (штурмовим, механізованим, морської піхоти, десантно-штурмовим) загонам, військовим частинам, тощо .

Працівники установ соціальної сфери постійно плетуть захисні сітки на автомобілі, виготовляють захисний одяг, кавери, подушки, в'яжуть шкарпетки, шапки, випікають смаколики, донатять та долучаються до благодійних акцій для допомоги Збройним Силам України.

Майже щотижнево через Нову Пошту ми відправляємо посилки нашим військовим відповідно їх запитів.

Можна ще довго згадувати всю ту допомогу, яку ми протягом 2023 року надавали спілчанам, внутрішньо переміщеним особам, військовим, установам та закладам соціальної сфери. Але ми стараємось своїми діями і вчинками показувати гідний приклад та наближати таку довгоочікувану Перемогу!

Добігає завершення 2023 рік, перегортаємо ще одну сторінку нашого життя. 

Ми плідно працювали не лише в своїй професійній сфері, а ще кожен із нас став більш свідомим волонтером.  А хтось із наших колег став на захист країни, обороняє українську землю. 

Ми всі мріємо про мирне небо над Україною, про повернення близьких та рідних додому, про спокійні ночі та світлі дні, про європейську квітучу Україну. Віримо, що в 2024 році ми разом здолаємо всі труднощі, а Новий рік стане для нас Переможним!

Здоров’я всім і нехай наша спільна мрія здійсниться!

IMG 5370

Валентина Даник,

головний спеціаліст Черкаської обласної профспілки працівників соціальної сфери