DSC 0697 3d279

Обласна рада на сьогодні – це своєрідний штаб із вирішення найактуальніших питань різного спрямування.

Досить помітна в цьому штабі діяльність первинної профорганізації. Наша розмова з головним фахівцем фінансово-господарського відділу, головою профкому Євгеном Прокопчуком – про напрямки профспілкової діяльності.

- Звісно, на першому плані діяльності і обласної ради, і первинки зокрема, - допомога ЗСУ. У чому вона виражається?
- Починаючи із часу повномасштабного вторгнення рф, працівники виконавчого апарату, окрім особистої допомоги рідним, знайомим, друзям, які вирішили захищати країну зі зброєю в руках або волонтерити, ще й долучилися до колективної допомоги ЗСУ через первинну організацію профспілки. Було вирішено не розпорошувати кошти, які акумулюються на рахунку первинки, як донати, а збирати на масштабні речі, такі, як генератори, тепловізори, амуніцію, дрони тощо. Це наш внесок у перемогу.

Так, тільки працівники виконавчого апарату зібрали донатів зі своїх заробітних плат понад мільйон гривень. Один із найбільших зборів було оголошено у жовтні 2023 року, коли за мету було поставлено придбати БПЛА Шарк. Так профспілкова організація об'єднала навколо себе працівників багатьох сфер. До збору долучилися депутати, органи місцевого самоврядування, підприємства та установи. І знову маємо амбітний план – уже підписали договір і здійснили попередню оплату на літак із цього комплексу. А сума чималенька – 1,9 млн. грн. , але збір коштів триває. Обласна рада підтримує також волонтерський рух. З нагоди Дня волонтера нагороджували кращих волонтерів, які займаються посильною допомогою, як воїнам, так і переселенцям (розселяли їх та зігрівали).

Зараз уже такої великої міграції, яка була раніше, немає, тому всі переключилися на підтримку ЗСУ. До речі, серед наших волонтерів був і польський благодійник, який, незважаючи на зрілий вік, з першого дня війни в міру своїх можливостей допомагав Україні і українцям вистояти: передавав гуманітарну допомогу (продукти харчування, медикаменти, постільну білизну...). І зараз продовжує свою доброчинну місію. До речі, його теж відзначили до Дня волонтера.

Джерело: http://www.fpo.kr.ua/

Федерація профспілок Кіровоградської області