412916112 1078941756872234 4913778292494026499 n
Пріоритетним напрямком в роботі Федерації профспілок Рівненської області в співпраці з обласною організацією профспілки працівників культури стало проведення Дня профспілок у сільській громаді. На цей раз дана подія відбулася у Деражненській сільській громаді.
 
В урочистій обстановці голова обласної організації Петро ДАВИДЮК відзначив профспілкових активістів первинної профспілкової організації профспілки працівників культури, надав матеріальну допомогу тим, хто в лавах ЗСУ виступив на захист рідної Вітчизни. Серед них Олексій Шевчик – викладач Деражненської музичної школи, який отримав поранення в боях з ворогом і нині перебуває на лікуванні.
Слова щирої подяки висловлені Ніні БАНДУРІ - заступнику директора музичної школи за активну підтримку профспілки, адже її профспілковий стаж складає понад сорок років. Профспілкову винагороду отримала і голова первинки Тамара КИДЮК, син якої нині служить в лавах ЗСУ, відстоюючи честь і незалежність України. Музична школа, також, отримала в подарунок необхідну річ, яка знадобиться в повсякденній роботі.
Теплими і зворушливими були слова вдячності голови Федерації профспілок області Миколи ШЕРШУНА, сказані на адресу активу села, і особливо, голові громади Олександру Лукашцю. Пан Олександр щойно повернувся з найгарячіших напрямків бойових дій, будучи командиром мотострілецької роти ОМБр ім. князя Романа Великого. Як патріот України, добровольцем двічі брав участь в АТО, про що свідчить його послужний список бойових звитяг. Разом з тим, Олександр є членом профспілки, тож Микола ШЕРШУН вручив йому одну з високих нагород профспілки «Профспілкову відзнаку ФПО».
Проведення Дня профспілки в громаді набирає популярності, то ж незабаром ми вже зустрінемось в іншій громаді.
Петро ДАВИДЮК,
голова обласної організації профспілки працівників культури