медики

У обласній клінічній лікарні (ОКЛ) напередодні Нового року відбувся Благодійний аукціон, щоби зібрати кошти на закупівлю дронів у підрозділи, де несуть службу працівники лікарні.

На сьогодні 32 працівники ОКЛ боронять країну на фронті й рятують життя воїнів, надаючи медичну допомогу на полі бою чи у прифронтових госпіталях.

Подія пройшла в теплій творчій і душевній атмосфері, а передувала цьому домовленість, що кожен приносить з дому лот, який викупить його колега. Таким чином лікарі представили на аукціоні кілька десятків оригінальних речей, серед яких твори мистецтва, фотокартини, прикраси, книги.

Допомогли з лотами і військові медики Ярослав Богак та Марія Корчинська, які передали з фронту гільзи, тубус та прапор з підписами. Ще одним лотом був вимпел із шевронами підрозділів Прикарпаття від координаційного центру SaveUkraineNow (SUN). На звороті вимпелу розміщена цитата і особистий підпис Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного. До слова, один з найдорожчих лотів заходу поруч з картиною Романа Бончука «Ангел на щиті». Власниками цих лотів стали медичний директор Андрій Яворський та керівник закладу Остап Грищук.

Неабиякий азарт та цікава презентація лотів від кожного з авторів додали події незабутніх вражень, відкрили цікаві хобі лікарів та їх таланти поза професією, як-от Марини Вершиніної, яка розповіла про своє хобі – вишивку. Її дві роботи з ельфами дісталися Олегові Сандурському. Творчо підійшли до справи працівники лабораторії. Так, Уляна Балан представила колби з написами та з патріотичним дизайном, які врешті стали власністю Надії Сегін. Також серед лотів були картина знаменитого художника Прикарпаття Богдана Бринського, фото Валентина Балаша, ґердани, один з яких придбав на аукціоні Роман Остафійчук в дарунок для Наталії Ружило. Так, були й такі зворушливі елегантні знаки уваги між колегами.

Під час аукціону було зібрано 346 тис. 210 грн. і 1950 доларів.

А загалом впродовж 2023 року медики ОКЛ зібрали та перерахували на благодійний рахунок Громадської ради понад 4 млн. грн. й за ці кошти були закуплені для потреб фронту автівки, зброя, медикаменти. І ще понад 2 млн. грн. заклад спрямував на підтримку діяльності волонтерських організацій, серед яких «Громадська ініціатива Галичини», «Бандерівський Схрон», «Дружина воїна». Усі кошти спрямовані для потреб ЗСУ.

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2992

Рада профспілок Івано-Франківської області