210223 01 09

Співробітники цеху холодної прокатки «Запоріжсталі» добре знають свого колегу, який зараз носить військовий псевдонім «Варшава».

Металург за покликом та призначенням в мирний час, захисник та хоробрий воїн сьогодні, приєднався до лав ЗСУ з першого дня війни. Спочатку був старшим снайпером бригадної розвідки, потім – командиром групи аеророзвідки.

За декілька тижнів до початку бойових дій наш герой здогадувався, що, скоріш за все, буде війна. Вперше на захист державних кордонів запоріжсталівець став ще у 2014 році. Тоді боронив Луганщину. Отримав військовий досвід, тому 24 лютого пішов до військкомату добровольцем.

Запорізький напрямок став першим для Варшави у цій запеклій боротьбі. Маючи бойовий досвід, він одразу ж приступив до виконання завдань. Брав участь в безлічі важких боїв, двічі отримував осколкові поранення. Але ніколи не втрачав віру у себе, своїх побратимів та рідну країну. А за штурм Новодарівки, що поблизу Пологів, отримав й почесну нагороду – «Сталевий Хрест». Тоді населений пункт ще був окупований, але завдяки злагодженим діям їх команди, вдалося відбити та повернути село під український прапор.

За час служби Варшава працював з чималою кількістю відомих військових з різних напрямів та частин. Навіть з легендарними азовцями, які боронили Маріуполь, з командою Редіса. І кожен з них – це непохитні, незламні люди, які сповнені вірою у Перемогу та любов’ю до своєї неньки України. З такими людьми Перемога точно буде за нами.

В перерві між запеклими боями з теплотою згадує захисник колектив  цеху холодної прокатки. З багатьма з них підтримує зв’язок до сьогодні. Іноді переглядає робочі чати та згадує мирні часи та роботу на «Запоріжсталі». Тут також чекають на повернення героя, а поки – допомагають та всіляко підтримують.

С перших місяців війни колеги, цеховий комітет профспілки, молодіжна організація допомагали Варшаві та його побратимам, передавали військове спорядження, теплі речі, маскувальні сітки, свічки, тощо.

Військовослужбовець впевнений, що завдяки згуртованості та взаємодопомозі Україна обов’язково переможе, а він обов’язково повернеться до рідного колективу «Запоріжсталі».

Запорізька обласна рада профспілок