232425 090876

Металург Запоріжсталі з 25-річним стажем роботи, нині військовослужбовець з псевдо «Грім», боронить Україну від загарбників.

Боєць на псевдо «Грім» – з родини металургів, тому без роздумів та вагань продовжив трудову династію та пов’язав своє життя з металургією. Починав у 1997 році з цеху гарячої прокатки, згодом почав працювати в одному з підрозділів управління комбінату.

На фронті працівник Запоріжсталі з початку повномасштабного вторгнення. У військкомат металург пішов наступного дня після вторгнення окупантів. Через два дні його розподілили до військової частини.

Зараз «Грім» та його побратими боронять Україну на Донецькому напрямку, проте від початку війни боєць брав участь у боях за Чернігівщину та Херсон. Має «Грім» і бойові нагороди – за сміливість і бойові досягнення.

Є нагрудний знак від Залужного, його боєць отримав за вдало проведену бойову операцію на Херсонщині, в ході якої його підрозділ з першого пострілу знищив артилерійську установку противника. Другу нагороду він отримав за захист Криворіжжя.

Разом з чоловіком несуть службу і чимало його колег з інших підприємств. Йому, як і іншим товаришам по службі, Метінвест та Запоріжсталь надають системну допомогу та підтримку.

По розповіді військовослужбовця, його військова частина неодноразово зверталася по допомогу у ноутбуках, у спецодязі та взутті, оргтехніці до підприємства, і щоразу оперативно її отримувала.

«Попри те, що зараз всім дуже важко на війні, усі втомилися від обстрілів і бойових дій,  всі мають триматися та підтримувати одне одного. Україна має перемогти, але це можливо тільки коли і громадянське суспільство і військові – єдині», – вважає український боєць на псевдо «Грім».

Запорізька обласна рада профспілок