23 5 24 2
За ініціативи голови Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Сергія Юнака, був укладений договір з Дніпропетровським обласним спеціалізованим реабілітаційним центром «Солоний лиман» щодо реабілітації шахтарів, демобілізованих з фронту.

Цей договір почав діяти в травні. Профспілкові лідери підприємств збирають інформацію про тих, хто повернувся з фронту і потребує реабілітації фізичного та психологічного стану здоров’я, щоб надалі відправити їх на лікування.

Довірений лікар Дніпропетровського теркому Укрвуглепрофспілки Артем Ілющенко розповів про ситуацію наступне.

Працівників підприємств, які повернулися з фронту на шахту, але потребують відновлення фізичного та психічного здоров’я після військової служби, направляються на реабілітацію до «Солоного лиману», де здійснюється реабілітація після тяжких травм. На території є унікальна цілюща грязь у регіоні, і люди успішно позбавляються тут недуг, пов'язаних із захворюваннями кістково-м'язової системи, хребта, опорно-рухового апарату.

Тут протягом 14 днів захисники пройдуть повну реабілітацію в спеціалізованих відділеннях, де працюють реабілітологи, психіатри, психологи, масажисти, ерготерапевти, фізіотерапевти, їх дії спрямовані на реабілітацію саме військових.

За словами Івана Лазарєва, генерального директора Дніпропетровського обласного спеціалізованого реабілітаційного центру, Солоний лиман – це загадкове озеро, лікувальні грязі та унікальний мікроклімат.

Цей курорт – справжня перлина нашої області, - наголосив він. У реабілітаційному центрі поєднано грязелікування з апаратною та медикаментозною фізіотерапією, фізкультурою, масажами. Лікувальний курс відповідає усім сучасним світовим стандартам.
Детальніше: https://www.prupu.org/news/24742/
Профспілка працівників вугільної промисловості України