фото 1 030624

29 травня ц.р. у Києві у Центральному міжрегіональному управлінні  Державної служби з питань праці у відповідності до підписаного 25.01.2024 року Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Державною службою України з питань праці та Профспілкою працівників соціальної сфери України  проведено навчально-консультативний семінар з питань щодо дотримання вимог законодавства в період воєнного стану та рекомендацій щодо уникнення конфліктних ситуацій в колективах.

Від Державної служби України з питань праці питаннями підготовки та проведення семінару опікувалася заступник начальника управління – начальник відділу західного напрямку управління інспекційної діяльності у Київській області - Дудар Людмила Миколаївна, від профспілкової сторони – голова  Київської обласної ради Профспілки працівників соціальної сфери України – Завадський Валентин Анатолійович.

Для участі у заході було запрошено представників управлінь соціальної та ветеранської політики (УСВП) міст та районів області, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг, будинків інтернатів та представників територіальних громад, що опікаються питаннями соціального захисту та підтримки вразливих верств населення.  У семінарі взяли участь 51 учасник від 32 організацій.

З метою підвищення ефективності проведення навчально-консультативного семінару представникам Держпраці від профспілкової сторони, напередодні були передані  найбільш актуальні питання щодо змін законодавства в період воєнного стану з питань праці, охорони праці та гігієни праці.

фото 2 030624

Кваліфіковані роз’яснення  учасникам семінару  надали:

Головний державний інспектор з питань праці – Шандурська В.С.

Головний державний інспектор з питань охорони праці – Жорняк А.М.

Головний державний інспектор з питань гігієни праці – Терещенко О.В.

Крім того, учасники семінару змогли задати низку власних питань, на які отримали відповіді спеціалістів.

У другій частині семінару перед учасниками семінару виступила психолог Центрального міжрегіонального управління  Державної служби з питань праці – Голяткіна М.В., яка акцентувала увагу на актуальності  питання сучасного психологічного стану в колективах, зокрема недопущення такого явища як мобінг,  важливість розуміння терміну ментальне здоров’я та ряду інших актуальних питань.

По закінченню,  сторони-учасники навчально-консультативного семінару відзначили важливість проведення таких заходів та домовилися про наступну зустріч у вересні-жовтні поточного року.

Профспілка працівників соціальної сфери України