4 040724

2 липня в католицькому ліцеї св. Василія Великого відбувся культурно-духовний захід «Під покровом Святого Пантелеймона», під час якого оголошено підсумки відбору в області претендентів на відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» 2023-2024 років, вшановано пам’ять полеглих під час війни медичних працівників, відзначено військових медиків та волонтерів, які наближають нашу Перемогу.

Захід організовувала Регіональна ради Івано-Франківської області з присудження ордену Святого Пантелеймона за участю представників Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», обласної влади, галузевої Профспілки, ректорату Івано-Франківського національного медичного університету, духовенства, медичної спільноти області.

Розпочався він зі спільної молитви за всіх медичних працівників та панахиди за загиблими в капличці ліцею. А потім в конференц-залі звучали Гімн України, Гімн Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в московсько-українській війні.

На захід запросили і рідних військових медиків Прикарпаття, які загинули у 2015-2024 рр. Батькам, дружинам, дітям загиблих захисників вручені пам’ятні подарунки.

Про Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яка є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, розповіли голова Регіональної ради, професор Микола Островський і голова Поважної ради Василь Князевич.

2 040724

Під час культурно-духовного заходу офіційно оголошені підсумки відбору в області претендентів на Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» серед військових медків і цивільних медиків.

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків) висунуто кандидатуру Андрія Гамана – капітана медичної служби, начальника медичної служби 102-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина.

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків) висунуто кандидатуру професора Сергія Василюка – завідувача кафедри хірургії № 1 Івано-Франківського національного медичного університету, волонтера.

Почесними грамотами Поважної ради Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» відзначено військових медиків, які зараз воюють у складі ЗСУ, і волонтерів-медичних працівників.

Зі словами вітань під час культурно-духовного заходу виступили заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький, ректор Івано-Франківського національного медичного університету, професор Роман Яцишин, начальник відділу медичних кадрів управління охорони здоров’я обласної держадміністрації Володимир Чемний, голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак.

Пантелеймонівський захід доповнили мистецькі виступи. Завершив його духовний гімн «Боже великий єдиний».

5 040724

Рада профспілок Івано-Франківської області