maxresde 120123

Урядова програма щодо виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) продовжить діяти у 2023 році.

Нагадаємо, у березні 2022 року Кабінет Міністрів прийняв  постанову  «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» від 20 березня 2022 р. N 331, згідно з якою роботодавці, які дали роботу ВПО мають право на компенсацію у розмірі 6500 грн.

10 січня 2023 р. Кабінет Міністрів України  вніс зміни до вищезазначеного Порядку.

Зміни передбачають внесення змін до механізму фінансування програми коштами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (в межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством. Також збільшено щомісячний розмір компенсації витрат за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу. 

За кожного працевлаштованого з числа ВПО держава у 2023 році виплачуватиме роботодавцю компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати (6700 грн).

Департамент правового захисту

апарату ФПУ