IMG 9d83557c3a2d4f6dd3bfdaf08a4340ed V

         З метою покращання громадського контролю за станом забезпечення безпечних умов праці, привернення уваги роботодавців та працівників підприємств, установ і організацій Запорізької області до необхідності підвищення безпеки та культури на робочих місцях, в області продовжуються навчання профспілкового активу з питань охорони праці.

         Так, 25 і 26 квітня поточного року, на передодні Дня охорони праці,  в Будинку профспілок Запорізької обласної ради профспілок відбулося навчання другої групи представників та громадських інспекторів членських організацій Облпрофради з питань охорони праці.

         Навчання відкрила виконуюча обов’язки Голови Запорізької обласної ради профспілок Тамара БЕЛЕСКОВА, яка звернула увагу учасників навчання на проблеми створення  безпечних умов праці на робочих  місцях і збереження здоров’я людей праці, особливо у воєнний час, та на завдання профспілкового активу області щодо посилення громадського контрою за охороною праці..

         Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Сергій ЗВЯГІН розповів слухачам про систему державного управління охороною праці,  вимоги щодо вибухобезпеки, організацію управління роботами з профілактики та ліквідації наслідків аварій.

Головний технічний інспектор праці Запорізької обласної організації Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Ігор СКОРОХОДОВ ознайомив слухачів із сучасним станом та проблемами з охорони праці, змінами у чинному Законодавстві України з питань охорони праці та  з вимогами щодо електробезпеки на робочих місцях, питаннями організації громадського контролю за дотриманням законодавства з охорони праці, ведення колективних переговорів і формування розділу „Охорона праці” у колективному договорі.

         Про систему соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань розповіла Ольга ЄРЬОМЕНКО, головний спеціаліст відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Начальник служби охорони праці Запорізького національного університету Микола ОЛІЙНИК ознайомив слухачів з порядком проведення розслідувань та ведення обліку нещасних випадків, профзахворювань та аварій на виробництві.

З вимогами щодо забезпечення пожежної безпеки на підприємствах, в установах і організаціях слухачів ознайомив Роман БРАЖНИК, головний спеціаліст з пожежної безпеки Запорізького медичного університету.  слухачів.

Магістр медичного сестринства,  старша медична сестра відділення реанімації Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Олена ЗІНЧЕНКО ознайомила слухачів із вимогами забезпечення гігієни праці, організації медичних оглядів працівників та методикою надання першої допомоги потерпілим у результаті нещасного випадку.  

За результатами проведеного навчання, 55 слухачів успішно склали залік та отримали посвідчення громадського інспектора з охорони праці, що є символічним перед відзначенням Дня охорони праці в трудових колективах Запорізької області.

Навчання профспілкового активу Запорізької області з питань охорони праці продовжується.

IMG ab50a6eab3134ec3ebb4526f4e677390 V

Запорізька обласна рада профспілок