IMG 20230427 110011

Таким був лейтмотив Конференції «Роль профспілок у захисті прав людини праці. Первинна профспілкова організація – надійна опора та реальна сила діяльності профспілок у воєнний час».

 

Учасники засідання, а це, голови обласних, районних галузевих профорганізацій, голови первинок  з різних галузей Рівненського району, який територіально є одним з найбільших в Україні, зібралися щоб окреслити своє бачення розвитку профруху та висловити пропозиції з його модернізації. Загалом близько 60 голів первинок були присутні у залі засідань РДА ще близько п’ятдесяти долучилися в режимі ZOOM конференції.

У конференції взяли участь та виступили керівники району: голова Рівненської райдержадміністрації Олександр Коваль та заступник голови райради Олег Карпяк.  Вони висловили свою підтримку профспілковим ініціативам, відмітивши і важливу роль профспілкової первинки, бо ж хто, як не голова профспілки знає настрої в колективі, може бути партнером у вирішенні соціальних питань у життєдіяльності колективу.

Микола Шершун, голова ФПО, у своєму виступі розповів про кроки, які робить Федерація профспілок області задля зміцнення свого потенціалу та посилення діяльності профспілок в умовах воєнного стану.  Також, він наголосив, на важливості ролі соціального діалогу на шляху до євроінтеграції.

  • «Профспілки у світі відіграють важливу роль! А зміцнення соціального діалогу є складовою процесу розширення ЄС, про це у своєму листі-відповіді писала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн до голови ЄКП. Соціальний діалог - це важливий і корисний інструмент ефективно функціонуючої ринкової економіки», - зазначив голова ФПО.

IMG 20230427 105947

Після таких сильних та мотиваційних виступів, та щоб закріпити усе сказане, відбулося проголошення та підписання Меморандуму про співпрацю сторонами соціального діалогу.

Під час роботи конференції між сторонами соціального діалогу відбулася конструктивна розмова. Присутні обмінялися думками та своїм баченням подальшої спільної співпраці.

Виступаючі голови первинних профорганізацій розповідали про виклики з якими доводиться стикатися на місцях.

Учасники конференції обрали Олену Ткач, голову районної організації профспілки працівників культури профспілковим представником Федерації профспілок у Рівненському районі.

Наприкінці засідання були схвалені Рекомендації Конференції, із врахуванням зауважень та пропозицій, які прозвучали.
 

Детальніше: https://www.facebook.com/fpu.rivne/posts/pfbid0pqBsCKd8d2kr5HgJmLVb6XBAXAdNNr6cR16AJSDXVqCG5WjS9MyPmaygFtC2SXMzl

 

Профінформ ФПО