decentwork 300924 09

У Всесвітній день боротьби за гідну працю, 7 жовтня, світовий профспілковий рух закликає до миру і демократії, оскільки авторитаризм і ескалація військових конфліктів руйнують життя трудящих у всьому світі.

Профспілки підтверджують свою позицію: без миру не може бути соціальної справедливості, а без соціальної справедливості мир не може бути тривалим.

Військові протистояння майже в кожному регіоні світу загострюються, що призводить до масової загибелі людей, втрати засобів до існування та прав. Працівники перебувають на передовій цієї зростаючої кризи, щодня стикаючись з несправедливістю та гнобленням.

З 2021 року військова диктатура М'янми жорстоко репресує робітників та їхні сім'ї, позбавляючи їх основних прав. Народ М'янми вимагає демократії, починаючи з визнання Уряду національної єдності.

З 2022 року незаконне вторгнення Росії в Україну спричинило неймовірні людські страждання та забрало тисячі життів. Світовий профспілковий рух продовжує закликати до миру та відновлення суверенітету України.

У Палестині та Ізраїлі загострення конфлікту призвело до загибелі та переміщення тисяч людей. Профспілки вимагають негайного припинення вогню, звільнення заручників і всіх затриманих без належної правової процедури, безпечного повернення всіх працівників, які опинилися в пастці конфлікту, збільшення гуманітарної допомоги та довготривалого рішення про існування двох держав.

Люк Тріангл, Генеральний секретар МКП, сказав: «Урядам не вдається вирішити конфлікти дипломатичним шляхом, в той час як працівники та їхні профспілки продовжують брати участь у мирних переговорах. Працівники повинні бути залучені до мирних процесів і процесів відновлення, якщо вони хочуть досягти успіху і створити необхідні умови для тривалого миру і стабільності.

Нам потрібна повна зміна пріоритетів - від стратегічної конкуренції, насильства і конфронтації до спільної безпеки, переговорів і миру. Зростаючі військові витрати відволікають критичні ресурси від соціальних пріоритетів. Лише на ядерну зброю у 2023 році було витрачено понад 91 мільярд доларів США, що на десять мільярдів більше, ніж у 2022 році. Загалом світові військові витрати становлять 2,5 трильйона доларів США.

Уявіть собі, яку користь принесли б люди в усьому світі, якби ці гроші були інвестовані в гідну роботу, освіту, охорону здоров'я та перехід до «зеленої» економіки? З цими грошима ми могли б реалізувати Новий суспільний договір. Нам потрібно почати інвестувати в мир, а не у війну. Роззброєння - це питання справедливості і ключ до побудови мирного світу зі спільним процвітанням».

У цей Всесвітній день боротьби за гідну працю робітники вимагають миру і демократії.

Читайте цю статтю онлайн

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 191 мільйон членів 337 членських організацій у 167 країнах і територіях.

За додатковою інформацією звертайтеся до прес-служби МКП за телефоном +32 2 224 02 53 або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

переклад -

Департамент міжнародних зв’язків  апарату ФПУ