29102014 02

        23.02.2024 Київська міськпрофрада організувала та провела для  технічних інспекторів та відповідальних фахівців за охорону праці членських організацій Київської міськпрофради та первинних профспілкових організацій семінар з  охорони праці.

        Головною темою заходу було надання роз’яснень щодо фахового викладення розділу «Охорона праці» в колективних договорах.

         Запрошений соціальний партнер від Київської міської державної адміністрації – керівник відділу з питань охорони праці Департаменту територіального контролю м. Києва Сергій ШУМЕЙКО поінформував щодо основних моментів, на які потрібно звернути увагу при викладенні положень розділу «Охорона праці».

                         

        За підсумками заходу, учасники домовилися щодо періодичного проведення Київською міськпрофрадою профільних тематичних роз’яснювальних заходів – семінарів  з охорони праці, зокрема з питань ринкового нагляду, медичних оглядів, закупівлі спецодягу тощо із залученням відповідних фахівців Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Конкурс дитячого малюнку

ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» та Федерація профспілок України оголошують про проведенняXIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» до Всесвітнього дня охорони праці, якийщорічно відзначається 28 квітня.

До участі в конкурсі запрошуютьсяучні, вихованці закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освітивіком від 6 до 18 років.

Тематика малюнків

Безпека праці та здоров’я працівників, правила безпечного

(приклади небезпечного) виконання роботи у галузях і

сферах діяльності.

Конкурсні роботи мають висвітлювати тему створення

безпечних і здорових умов праці в усіх галузях економіки.

Міжнародна організація праці (далі – МОП) визначила тему

Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці в 2024 році –

вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці.

Джерело: https://kyiv.fpsu.org.ua/index.php/novyny/novyny-obiednannia/1709-provedeno-informatsijno-roz-yasnyuvalnij-seminar-z-okhoroni-pratsi

Київська міськпрофрада