424620388 978633757389759 3772035412686510960 n
У м. Дніпро 21-25 травня 2024 року відбулось навчання з питань охорони праці технічних інспекторів праці та представників з охорони праці Професійної  спілки металургів і гірників України.
 
Технічні інспектори праці Профспілки – люди, які щодня мають справу з виробничими небезпеками та їхніми наслідками. Труднощами їх не налякаєш. От і сьогодні, попри нескінченне гудіння повітряних тривог і відключення світла, вони зібралися в Дніпрі – щоб опрацювати насичену навчальну програму чергового курсу підвищення кваліфікації, організованого за підтримки Центральної ради Профспілки та за участі Державної служби праці.
Першим із технічними інспекторами праці ПМГУ, до яких приєдналися колеги – фахівці Профспілки працівників вугільної промисловості України та Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, поспілкувався перший заступник голови ПМГУ Валерій Гавриленко. Він коротко розповів про вкрай складну ситуацію у вітчизняному ГМК та ще раз підкреслив ту особливу роль, яку громадський контроль охорони праці набув в умовах війни.
Основним модератором процесу засвоєння нових знань виступив головний технічний інспектор праці Профспілки Володимир Білик. Протягом першого дня навчання цікаву та корисну інформацію до слухачів доносили правовий інспектор праці ПМГУ Галина Просяник («Актуальні питання пенсійного і трудового законодавства»), головний технічний інспектор праці Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Петро Довганенко («Пільги та компенсації за шкідливі умови праці працівникам ГМК України. Практика проведення атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах ГМК, виклики та проблемні питання під час її проведення»), провідний технічний інспектор праці ПМГУ Анатолій Тертишний («Пожежна безпека, вибухонебезпека виробництв і вибухозахист. Електробезпека. Тренінг з використання засобів пожежогасіння»).
Попереду у навчальної групи ще два дні лекцій і практичних занять, фахові дискусії щодо новацій законодавства та конкретних питань поточної діяльності, обмін досвідом та неформальне спілкування. А також – підсумкові іспити, за позитивним результатом яких представники нашої Профспілки отримають Посвідчення технічних інспекторів праці ПМГУ.
 

Профспілка металургів і гірників України