20240523 121947 2

23 травня ц.р. у Федерації профспілок Вінницької області відбулася інформаційна зустріч  профактиву та керівників членських організацій ФПО із заступником Голови ФПУ Олександром Шубіним з питань реформування трудового законодавства в Україні та дій профспілок щодо недопущення законодавчого обмеження трудових прав найманих працівників та профспілок.

Відкрив і вів семінар Голова Федерації профспілок Вінницької області Микола Колесник, в його роботі взяли участь - заступник голови ФПУ Олександр Шубін, перший заступник Голови ФПО Тетяна Побережна, заступники Голови ФПО Іван Лєта та Світлана Анпольська, керівники галузевих організацій профспілок, профспілковий актив області.

Заступник Голови ФПУ Олександр Шубін виступив з інформацією ”Наслідки війни для економіки України та особливості захисту прав працівників в цих умовах”.  Доповідач зазначив,  що незважаючи на всі складнощі, зараз поволі відбувається пожвавлення в економіці, чому сприяють і профспілки, які ведуть велику роботу зі збереження трудових колективів, захисту заробітної плати і соціальних гарантій, вирішення дуже гострого сьогодні кадрового питання, участі у законотворчості і розробці планів післявоєнного відновлення країни. Він акцентував увагу присутніх на пріоритетних завданнях ФПУ у сфері правозахисної роботи, окреслив основні зміни, які внесені до трудового законодавства в умовах воєнного стану, участь ФПУ в напрацюванні та експертному аналізі подальших змін, які просуває Сторона влади.

20240523 122407 2

В ході зустрічі відбулася жвава дискусія про стан реформування трудового законодавства в Україні та дії профспілок по недопущенню звуження прав найманих працівників та профспілок в умовах війни.

Підводячи підсумки, Голова ФПО Микола Колесник закликав профактивістів до зміцнення єдності профспілкового руху, активізації боротьби за гідний рівень життя трудящих. Подякував заступнику Голови ФПУ  Олександру Шубіну за доступне викладення інформації з обговорюваних питань, що буде сприяти поліпшенню роботи профорганізацій області.

20240523 120116 2

Федерація профспілок Вінницької області