спільне фото

28 травня на засіданні Ради Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України підбито підсумки роботи організаційних ланок та розглянуто питання про поточну ситуацію.

В заході взяла участь перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів, яка для профактиву Профспілки провела навчальний семінар на тему:Роль профспілкових лідерів у створенні культури психологічної безпеки на робочому місці, а ознайомила присутніх із основними змінами в трудовому законодавстві України, дала відповіді на запитання учасників.

З інформацією з основного питання порядку денного – “Про поточну ситуацію та підведення підсумків роботи організаційних ланок обласної організації профспілки працівників АПК у звітному періоді (з жовтня 2023 року по травень 2024 року) в умовах війни” виступила голова обласної організації Ганна Чорній.

У своєму виступі вона зазначила, що в умовах воєнного стану Профспілка свою роботу зосередила, насамперед, на наданні допомоги Збройним Силам України та органам територіальної оборони ЗСУ, мобілізованим членам Профспілки та членам їхніх сімей, волонтерській роботі. При цьому важливим напрямом діяльності залишається громадський контроль за дотриманням трудового законодавства, захист прав та інтересів своїх членів, навчання профспілкового активу та проведення інформаційної роботи. Присутніх ознайомлено з законотворчою роботою, яку проводить Федерація профспілок України, ЦК профспілки працівників АПК і, зокрема, її Жіночий комітет, Рада профспілок області та обком Профспілки АПК.

В обговоренні взяли участь голови первинних профспілкових організацій Дністровського басейнового управління водних ресурсів – Світлана Савчук, головного управління Держпродспоживслужби в області – Лариса Шевага, ДНЗ “Городенківський професійний ліцей” – Світлана Приймак, Войнилівського професійного ліцею – Леся Вирастюк, Прикарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції – Оксана Стельмах, ДУ “Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія” – Мирослава Країнська та інші, які поділилися досвідом роботи.

Приємним моментом засідання було нагородження кращих профспілкових організацій та їх лідерів, які отримали з рук Ганни Чорній профспілкові нагороди обласного комітету Профспілки.

За підсумками засідання прийнято рішення визначити першочерговим завданням Профспілки допомогу спілчанам, постраждалим від наслідків війни, допомогу ЗСУ та захист і збереження існуючих трудових прав та соціально-економічних гарантій, справедливості при оплаті праці, поглиблення співпраці з соціальними партнерами.

Окрім того, після обговорення інших питань порядку денного засідання внесено зміни до складу Ради обласної організації Профспілки, прийнято рішення про продовження строку повноваження виборних органів Профспілки терміном на 1 рік, затвердижено виконання бюджету обласної організації Профспілки за 2023 рік та затверджено її бюджет на 2024 рік.

Детальніше: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=3090

Рада профспілок  Івано-Франківської області